banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

El sem kezdték a munkát, de már elúszott az uniós finanszírozás

A dél-erdélyi autópálya utolsó szakaszának 2026 augusztusára kellene elkészülnie, de még hozzá sem kezdtek az ajánlatok kiértékeléséhez.

Június 27-én jelenti be a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR), hogy mely cégek és társulások pályázták meg a Déva és Lugos közti autópálya utolsó, közel 10 km-es szakaszának tervezését és megépítését. Az eredeti határidő június 9. volt, azonban a pályázók kérésére a CNAIR 27-re tolta ki.Műholdkép, kékkel a már megépített sztrádaszakaszok | Fotó: Facebook/Pro Infrastructura

A sztrádaszakasz rövid, azonban a kivitelezése bonyolult, mivel kb. 2 km hosszúságú alagutak megépítését feltételezi. A beruházás becsült értéke 2,6 milliárd lej, amire még rájön az áfa.

A közlekedési infrastruktúra fejlesztését célzó beruházásokat monitorozó civil szervezet, a Pro Infrastructură Egyesület szerint nem véletlen, hogy a pályázatok benyújtási határidejét módosítani kellett. „A dokumentáció por és hamu, mappák tucatjai üresek, míg mások ellentmondásos információkat tartalmaznak (…), a CNAIR pedig arra kötelezi az építőket, törvénytelenül, hogy írják bele az ajánlatukba, mit fognak csinálni a tervezés során” – állapítja meg a Pro Infrastructură.

A sztrádaszakasz építését a kormány részben az országos helyreállítási terv keretében finanszírozta volna, 300 millió euró értékben, azonban ennek a pénznek már most búcsút lehet mondani. A tervezésre és a kivitelezésre megállapított maximális időtartam 57 hónap, a minimális pedig, melyre maximális pontszámot kapnak a pályázók, 47 hónap.

A beruházást 2026 augusztusáig kellene befejezni, tehát, amennyiben a kivitelező 47 hónapra vállalná fel a munkát, szeptemberben hozzá kellene fognia. Ez már önmagában roppant valószínűtlen, mivel a CNAIR még hozzá sem kezdett az ajánlatok értékeléséhez, az pedig, hogy a műszakilag nagy kihívást jelentő munkálatokat 57 helyett 47 hónap alatt elvégezzék, egyenesen a fantázia világába tartozik.

A szóban forgó sztrádaszakasz finanszírozását a kormány először a 2007-2013-as Infrastruktúra Operatív Szektoriális Program keretében szerette volna megoldani, majd pedig a 2013-2020-as Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében. Minden bizonnyal ez a PNRR keretében sem sikerül, ezért majd a 2021-2027-es Szállítás Operatív Program keretében próbálkozhatunk ismét.

Kapcsolódók

Kimaradt?