A szerződés felbontását kéri a Háromszéket átszelő autópálya tervezője

Júliusra el kellene készülnie a kivitelezési tervnek, de még hozzá sem kezdtek, s nem is akarnak.

A 2020-ban megkötött szerződés felbontását kezdeményezte az A13-as autópálya megtervezésével megbízott konzorcium. A Search Corporation és a Primacons Group azért adja vissza a megbízást, mert nincs pénze a szükséges földtani tanulmányok elvégzéséhez. Az, hogy a kivitelező kifutott a pénzből nem meglepő, ugyanis mindössze 20 millió lejért vállalta el a megvalósíthatósági tanulmány és a műszaki kivitelezési terv elkészítését, annak ellenére, hogy a becsült költség 30 millió volt.Illusztráció: Facebook/Pro Infrastructura

A közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) 2020 májusában kötötte meg a szerződést a Search társulással. A konzorciumnak 18 hónap alatt kellett volna elkészítenie a megvalósíthatósági tanulmányt, 8 hónap alatt pedig a kivitelezési tervet. A CNAIR tájékoztatása szerint a terv 0 százalékban készült el, vagyis egy üres papírlap.

Az A13-as autópálya Brassót fogja összekötni Bákóval, áthaladva Háromszéken. A jövendőbeli sztráda komoly konfliktusok forrása volt a székely megyében, mivel az illyefalviak és az aldobolyiak elégedetlenek voltak a kijelölt nyomvonallal. A kormány uniós forrásokból finanszírozná a sztráda építését. 

Kapcsolódók

Kimaradt?