Tizenegy év alatt korszerűsítették a Nagyvárad–Déva műutat

A munkálatok 2011-ben kezdődtek, az utolsó, Arad megyei szakaszt most adták át.

Véget ért a Nagyváradot Dévával összekötő DN 76-os főút felújítása, jelentette be a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság  (CNAIR). A munkálatok a Körösivánd és Halmágycsúcs közti útszakasz átvételével zárultak le. Ez a 14 kilométeres szakasz 10 éven keresztül készült, az első kivitelezési szerződést még 2012-ben kötötte meg a CNAIR.Sok időbe tellett | Fotó: Youtube

A 180 km hosszú DN 76 teljes felújítása közel 11 évet vett igénybe. A beruházás során megszélesítették az úttestet, modernizálták a hidakat, parkolókat alakítottak ki, közlekedésbiztonsági munkálatokat végeztek. A főutat 6 szakaszra osztották, a Körösivánd és Halmágycsúcs közti készült el utoljára. A Vaskohsziklás és Halmágycsúcs közti szakasz tavaly decemberre lett kész, a többi néggyel már korábban végeztek a kivitelezők.

A Bihar, Arad és Hunyad megyén áthaladó DN 76 biztosítja majd a kapcsolatot az A3-as észak-erdélyi autópálya és az A1-es dél-erdélyi sztráda között. Ennek az előfeltétele az, hogy végre megépüljön az észak-erdélyi sztráda, ami egyelőre a jövő zenéje, illetve, hogy a Strabag elkészüljön a Nagyváradot az A3-as sztrádával összekötő gyorsforgalmi úttal. Ez utóbbit 2023-ban kellene átadni a forgalomnak.

Az észak-erdélyi autópályából Biharban még csak a Bihar község és a Bors II határátkelőhely közti rövid szakasz használható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?