banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Szerződést bontott a CNAIR a Bisztraterebes és Bihar közötti sztrádaszakasz kivitelezőjével

Szerződést bontott a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) az erdélyi autópálya Bisztraterebes (Chiribiş) és Bihar (Biharia) közötti szakaszát építő konzorciummal – jelentette be csütörtökön a szállításügyi miniszter.

Sorin Grindeanu egy Facebook-bejegyzésben azzal indokolta a döntést, hogy a vállalat a mai napig nem nyújtott be megfelelő műszaki tervet, bár a szerződést még 2020-ban aláírták, és ez év végére el kellett volna készülnie a munkálatokkal.Fotó: Sorin Grindeanu Facebook-oldala

A CNAIR mielőbb elindítja az új licitet – nyomatékosította a tárcavezető, hozzátéve, hogy a közbeszerzési törvény közelmúltbeli módosítása segít felgyorsítani az eljárásokat, nem kell éveknek eltelniük, amíg újraindulhat a munka.

Az A3-as autópálya Bisztraterebes és Bihar közötti, 28,55 km-es szakaszának megépítéséről szóló, 326,5 millió lej értékű szerződést 2020 júniusában írta alá a CNAIR a Trameco által vezetett konzorciummal. A szerződés értelmében a konzorciumnak hat hónap állt a rendelkezésére a tervezésre, és 18 hónap alatt kellett volna megépítenie a sztrádaszakaszt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?