Torda-Szászsebes autópálya: felbonthatják a szerződést a kivitelezővel

Kizárt, hogy a november 15-i határidőre végezzenek a munkálatokkal.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy idén sem nyitják meg a Torda és Szászsebes közti autópálya 2-es szakaszát. Az, hogy a tervezett november 15-i határidőre nem készül el a beruházás, immár teljesen biztos, erről Cristian Pistol, a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) vezérigazgatója személyesen is meggyőződött.

„Ellenőriztem a munkálatokat a kritikus pontokon, a 19., a 26. és 40. kilométernél, ahol nagy lemaradásban vagyunk. Ugyanakkor a teljes szakaszon gondok vannak, a közlekedésbiztonságot beleértve: a legtöbb helyen nincs felszerelve a szalagkorlát, hiányoznak az útjelzések és az állatok távoltartására hivatott kerítés” – nyilatkozta Cristian Pistol.

A kivitelező, a görög Aktor fogadkozott, hogy tartani fogja a korábban többször módosított határidőket, azonban erre esély sincs. „Elégtelen a munkaerő valamennyi, s az építőanyag utánpótlás sem megfelelő. Ilyen körülmények között egyértelmű, hogy nem fogunk célt érni, főleg nem a kitűzött elvárást, hogy november 15-ig megnyissuk a forgalom előtt ezt a szakaszt” – állapította meg a helyszínen a CNAIR vezetője.

Cristian Pistol bejelentette, hogy fontolóra veszi a kivitelezővel kötött szerződés felbontását, egyelőre azonban beérte azzal, hogy nagyon pontos ütemtervet kért a fennmaradó munkálatok befejezését illetően. Az igazgató azt ígéri, szigorúan számon fogja kérni a határidők betartását.

A CNAIR 2014 decemberében szerződött le az Aktorral, mely 550 millió lejért vállalta az A10-es autópálya ezen, 24,25 km hosszúságú szakaszának a megépítését. A görög vállalatnak 4 hónap állt a rendelkezésére a tervezésre, s további 18 a munkálatok elvégzésére. Ez azt jelenti, hogy 2016 végén át kellett volna adni az útszakaszt, vagyis a beruházás szinte ötéves késésben van.

(Nyitókép: Facebook/CNAIR)

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?