Török, olasz, osztrák és görög cégek építenék meg a legdrágább romániai sztrádaszakaszt

A szubkárpáti dombvidéken húzódó 37 km-es autópálya legkevesebb 1,1 milliárd euróba fog kerülni.

Megkezdődött a közbeszerzési eljárás minden idők legdrágább romániai autópálya szakaszának kivitelezésére. A Nagyszebent Pitești-tel összekötő A1-es autópálya Cornetu és Tigveni közti szakaszának a megépítésére 15 vállalat és konzorcium pályázott. Ezek közül kilencet már kiszórt a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) a beérkezett pályázatok előzetes ellenőrzése során.

A rostán kihullott valamennyi kínai pályázó, ami várható volt, mivel a román kormány tavasszal elfogadott sürgősségi rendelete értelmében közbeszerzési eljárásokon csak olyan államok cégei vehetnek részt, amelyek ilyen irányú egyezményt kötöttek az Európai Unióval, a távol-keleti ország pedig nem tartozik ezek közé.

A versenyben maradt vállalatok a következők: Aktor, Astaldi, Pizzarotti, Strabag, Makyol, Mapa. Valamennyi cég külföldi, kettő-kettő olasz, illetve török, egy-egy pedig görög és osztrák. A pályázó vállalatok némelyikének nem ez lenne ez első romániai szerződésük. Ezek egyike az Aktor, amely ezidáig nem nyújtott meggyőző teljesítményt. A görög vállalat a kivitelezője a Torda és Szászsebes közti egyik sztrádaszakasznak, amivel még mindig kínlódik, bár az átadási határidő már lejárt. Nem állnak jobban a bukaresti autópálya-körgyűrű tekintetében sem, ahol késlekednek a munkálatok elkezdésével.

Az Astaldi Spa Italia a legnagyobb romániai építkezési vállalat, 1,18 milliárd lejes tavalyi árbevétellel. Az olasz cég már dolgozik a Nagyszeben- Pitești autópályán, igaz, a szóban forgónál jóval könnyebb, Pitești és Curtea de Argeș közti szakaszon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

869 millió lejes tavalyi árbevételélvel az ezernél több embert foglalkoztató Strabag is a meghatározó romániai építőipari vállalaltok közé tartozik. Az osztrák cég az észak erdélyi autópálya Marostő és Marosvásárhely közti rövid szakaszának a kivitelezője,,melyet idén kell átadni a forgalomnak.

A Tigveni és Cornetu közé tervezett sztrádaszakasz megépítése kihívás nagy tapasztalattal rendelkező építő vállalatok számára is. A 37 kilométeres nyomvonalon lesz a leghosszabb, 1,7 kilométeres romániai alagút. Ezen kívül 48 hidat és viaduktot, egy vadfolyosót és két közúti csomópontot kell majd megépíteni a nehéz, hegyes, dombos terepen.

A munkálatok értékét 1,1-1,2 milliárd euróra becsülik. A CNAIR azt szeretné, ha a sztrádaszakasz hat és fél év alatt elkészülne.

(A nyitókép illusztráció: Agerpres)

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?