Folytatódhat az autópálya építése Maroskece és Aranyosgyéres között

Az állam a fizetésképtelen kivitelező helyett mostantól az alvállalkozóknak fizet.

Folytatódhat a munka az erdélyi autópálya Maroskece és Aranyosgyéres közötti szakaszán, jelentette be Lucian Bode szállításügyi miniszter. Mivel a beruházás kivitelezője, a Straco Grup kft. fizetésképtelenné vált, mostantól a minisztérium közvetlenül az alvállalkozóknak fizet.

Lucian Bode szerint immár adottak a feltételek ahhoz, hogy a sztrádaszakasz a jövő év folyamán elkészüljön. Ha erre mégsem kerülne sor, akkor felbontják a jelenleg érvényes szerződést és új közbeszerzési eljárást írnak ki.

A Maroskece és Aranyosgyéres közti 15,7 kilométer autópálya megépítésére a Straco 2016-ban kötött szerződött le. A munkálatoknak 2017 szeptemberére kellett volna befejeződniük, azonban ez nem történt meg, az átadási határidőt pedig áttolták 2018-ra. A sztrádaszakasz akkorra sem készült el, hovatovább jelen pillanatig a szükséges munkálatoknak alig valamivel több, mint 40 százalékát végezték el.

A késedelem fő oka, hogy a már a szerződés megkötésekor anyagi gondokkal küszködő Straco fizetésképtelenné vált, nem fizette ki az alvállalkozóit, ezért azok felfüggesztették a munkát. A beruházás értéke 280 millió lej.

(Nyitókép: Pro Infrastructura/ youtube.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?