Kész a szászsebesi autópálya-csomópont

Ezzel befejeződtek a munkálatok az A10-es autópálya Gyulafehérvár és Szászsebes közti szakaszán.

Megnyitották a forgalom előtt a szászsebesi autópálya-csomópont 3. és 4. leágazását - tájékoztatott a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR). A 3-ik leágazás az A10-es és A1-es sztrádát köti össze Torda - Nagyszeben menetirányban, a 4-ik leágazás pedig ugyanezt a két autópályát Nagyszeben - Torda menetirányban.

A vállalat emlékeztet, hogy július 15-én megnyitották a forgalom előtt a csomópont első és a második leágazását is, amelyek az A10-es és A1-es autópályát kötik össze Torda és Szászváros, illetve Szászváros és Torda menetirányban. Az 5-ik és 6-ik leágazást pedig a Szászsebes - Torda sztráda egyes szakaszával együtt már 2020. december 3-án átadták a forgalomnak.

A szászsebesi csomópont teljes átadásával befejeződött az A10-es autópálya Gyulafehérvár és Szászsebes közti szakaszának építése. Az előzetes tervek szerint a sztrádának már 2017-ben el kellett volna készülnie. A Gyulafehérvár és Szászsebes közti sztrádaszakaszt tavaly decemberben, közvetlenül a parlamenti választások előtt nyitották meg, de csak korlátozásokkal lehetett használni, mivel sem a gyulafehérvári, sem pedig a szászsebesi csomópont nem volt kész.

(A nyitókép illusztráció: Facebook/Pro Infrastructura)

Kapcsolódók

Kimaradt?