Újabb szakasz készült el az észak-erdélyi sztrádából

A szerződéskötéssel 6 évig totojázott a CNAIR, a munkálatok másfél évig tartottak.

Elkészült az észak-erdélyi autópálya Nyárádtő és Marosvásárhely közti szakasza. A 9,2 kilométerből 4,5 km autópálya, 4,7 km pedig négysávos gyorsforgalmi út. A kivitelező az osztrák Strabag volt, amely határidő előtt végzett a munkálatokkal. A beruházás értéke 192 millió lej volt.

A Pro Infrastructura Egyesület értesülései szerint a sztrádaszakaszt a jövő héten nyitják majd meg a forgalom előtt.

A Nyárádtő és Marosvásárhely közti 9 kilométernyi út megépítése egy tipikus romániai történet. Az első versenytárgyalást 2014-ben írta ki a Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaság (CNAIR), a győztes azonban maga kérte a szerződés felbontását, mivel a finanszírozás egy évvel a szerződés megkötését követően is megoldatlan volt.

Másodjára 2016 októberében írták ki a versenytárgyalást, amit több óvás követett, míg végül 2020 májusában, vagyis három és fél évvel később sikerült aláírni a szerződést. „Mivel rövid, ez a csonk helyi szinten jelent csak megoldást a közlekedési problémákra, más szempontból azonban nagyon fontos: másfél év alatt építették meg. (…) Így, azt mondhatjuk, hogy ez egy viszonylagos siker” – értékel a Pro Infrastructura Egyesület.

(Nyitókép: Facebook/Pro Infrastructura)

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?