banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Lincshangulat az illyefalvi falugyűlésen az autópálya nyomvonala miatt

Ordibálások, személyeskedések és lincshangulat jellemezte a háromszéki Illyefalva községben hétvégére összehívott falugyűlést, ahol a helybéliek a megye vezetőitől és a szállításügyi minisztérium képviselőjétől várták a megoldást arra, miként lehet a falujuktól távolabb téríteni a majdani Brassót és Bákót Kovászna megyén keresztül összekötő A13-as jelzésű autópálya nyomvonalát.

Zsúfolásig megtelt szombaton az illyefalvi kultúrház, több mint kétszázan gyűltek össze a teremben, és sokan az épület elől is hallgatták a közel 4 órán át tartó vitát, amely a Benkő Árpád Jenő helyi tanácstag által szervezett falugyűlésen egyrészt a közösség szószólói, másrészt Fodor Imre polgármester, Ráduly István prefektus, Tamás Sándor háromszéki tanácselnök, Kovács Ödön megyemenedzser és Sándor Gábor szállításügyi államtitkár között zajlott.Rengetegen elmentek a gyűlésre | Fotó: Kovács Zsolt

Felvezetőként Benkő Árpád Jenő ismertette az illyefalviak panaszát, miszerint megdöbbenve értesültek a sajtóból, hogy a korábban nyilvánosságra hozott négy autópálya nyomvonal helyett – amelyek elkerülték volna Illyefalvát és a hozzá tartozó Aldobolyt – egy ötödik nyomvonalat fogadtak el, amely viszont túl közel, alig 50-100 méternyire halad el házaiktól, így zajt és környezetszennyezést okozna, ugyanakkor a majdani autópálya elvágná a falut a földjeik egy részétől.

Az illyefalvi falugyűlésen részt vett a szomszédos Brassó megyei Vámoshíd település képviselője is, s rámutatott, hogy őket is meglepetésként érte az elfogadott nyomvonal, mert arról nem voltak tájékoztatva, másrészt a településükön házakat is kellene bontani. A bekiabálásokkal tarkított falugyűlésen a helybéliek részéről elhangzott, hogy az illyefalviak nem süketek és nem szén-dioxiddal élnek, hogy el kellene viseljék az autópálya közelségét. „Az ajtót bezártuk és amíg nincs megoldás innen nem megy ki senki. A fehér füst fel kell szálljon mint a Vatikánban”, mondta Benkő Árpád Jenő.

A polgármestert is meglepte?

Illyefalva polgármestere, Fodor Imre felszólalásában rámutatott, hogy ő is egy tavaly június elején a Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaság (CNAIR) megbízásából, a Kovászna megyei prefektúra által összehívott gyűlésen szembesült azzal, hogy az addig ismert négy nyomvonal tervezet helyett egy ötödik nyomvonalat javasolnak, amely hátrányos Illyefalva és Aldoboly számára. Amikor megtudta, hol haladna az autópálya nyomvonala, első pillanattól ellenezte azt.

Ekkor a falus felei felrótták a polgármesternek, hogy nem tájékoztatta őket a települést hátrányosan érintő nyomvonalról és nem szervezett közvitát. Fodor Imre azt állítja, a CNAIR írásban kötelezte titoktartásra. Értesülésünk szerint ennek az az oka, hogy elkerüljék a telekspekulációkat. Fodor Imre ugyanakkor leszögezte: ő is aláírta a nyomvonal módosítását követelő – több mint 1000 támogatót összegyűjtő – petíciót.

Provokált a prefektus

Ráduly István prefektus kioktató hangnemben szólt az összegyűltekhez és „olcsó választási akciónak” minősítette a falugyűlést. Kijelentése heves reakciókat váltott ki a jelenlévőkből, volt akit le kellett fogni, hogy ne menjen neki a prefektusnak. A falubeli Orbán Miklós RMDSZ-es megyei tanácstag határozottan felhívta a prefektus figyelmét, hogy ne hergelje az illyefalviakat. „Az elmúlt hetekben próbáltam figyelmeztetni, hogy lincshangulat van a faluban. Szó sincs választási kampányról, így Illyefalva nem fogott soha össze” – szögezte le Orbán.

„Tevékenységem elismerésének veszem az ellenem szóló bekiabálásokat” – mondta a kormánybiztos. Arra utalva, hogy a majdani autópálya elfogadott nyomvonala elkerüli a szomszédos Uzon községet és Illyefalva fele veszi az irányt, a prefektus kifejtette: ő korábban Uzon község polgármestere volt és ezt a tisztségét hatékonyabban ellátta, mint Illyefalva polgármestere.

Egy helybéli hölgy számon kérte Ráduly Istvánt, hogy tavaly nyáron – már prefektusként – tett közzé egy Facebook bejegyzést miszerint „…sikerült meggyőzni a tervező céget, hogy Uzon és Szentivánlaborfalva belterületétől alig pár száz méterre tervezett autópálya nyomvonalát távolítsák el a két településtől Sepsiszentgyörgy irányába. (…) Nem mindegy milyen hatékonyságú vezető képviseli közösségünk érdekeit.”

Ráduly elismerte, hogy ez egy szerencsétlen bejegyzés, mert amikor megszületett, már nem volt polgármester. Végül Ráduly István elmondta: megkapta az illyefalviak és aldobolyiak által összegyűjtött több mint ezer aláírást tartalmazó petíciót és azt már hétfő reggel elküldi a szállítási minisztériumba, azzal a kéréssel, hogy találjanak megoldást az emberek problémáira.

„Ahol van út, ott van visszaút is”

Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnöknek sikerült némileg csillapítania a kedélyeket, már felszólalása elején leszögezte: „van megoldás erre a kérdésre, mert ahol van út ott van visszaút is”. Kijelentését lelkes taps követte majd a közönségből érkező kisebb-nagyobb megszakításokkal sikerült a kiegyezés fele haladni.

A háromszéki tanácselnök is ismertette a megyét átszelő autópálya nyomvonalának kijelölési folyamatát. Leszögezte, hogy az autópálya megrendelője a CNAIR, a megyei tanácsnak mindössze adminisztratív feladata van az urbanisztikai bizonylat kiállításával. Tamás Sándor rámutatott, hogy a kiállított urbanisztikai bizonylatba beépítettek egy biztonsági előírást, amivel kötelezik a CNAIR-t, hogy az illetékes hatóságoktól származó jóváhagyások mellett köteles az autópálya nyomvonala által érintett földtulajdonosoktól közjegyző előtti nyilatkozatot beszerezni, hogy egyetértenek a munkálatokkal.

A közel négyórás, paprikás hangulatú gyűlés végén abban állapodtak meg, hogy létrehoznak egy munkacsoportot, melynek tagja egyrészt az illyefalvi falugyűlést szervező Benkő Árpád Jenő és még két hangadó tiltakozó, valamint Tamás Sándor megyei tanácselnök, Ráduly István prefektus és Fodor Imre polgármester. Ez a küldöttség Bukarestben a felkeresi a Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaság vezetőit és tárgyalnak a kijelölt nyomvonal módosításáról. Sándor Gábor államtitkár megígérte, hogy megnyitja a háromszéki küldöttség előtt a CNAIR kapuit és ismerteti az érintettek álláspontját, hogy elérjék a nyomvonal módosítását.

Mint arról beszámoltunk Kovászna megyében mintegy 76 kilométeres autópálya-szakasz építését tervezik, amely a kijelölt nyomvonal szerint Illyefalva területén, Aldobolynál éri el a megyét és Berecknél hagyja el Háromszéket. A jövendőbeli autópálya Kovászna megyében áthaladna Illyefalva, Sepsiszentgyörgy, Uzon, Réty, Gidófalva, Maksa, Nagyborosnyó, Dálnok, Szentkatolna, Kézdivásárhely, Torja, Kézdiszentlélek, Lemhény, Kézdialmás, Bereck közigazgatási területén. Az autópályának le- és felhajtó szakasza épül Kilyénnél, Sepsiszentgyörgynél, Rétynél, Kézdivásárhely északi és nyugati részén, valamint Lemhénynél. A nyomvonal szerint a Brassó–Sepsiszentgyörgy–Kézdivásárhely–Bákó autópálya hossza 162 km lesz, a Brassó–Bereck közötti útszakasz a legkönnyebben megépíthető.

Kapcsolódók

Kimaradt?