banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Grindeanu: márciusban aláírhatják a kormányközi megállapodást a Temesvár-Belgrád autópályáról

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter szerint március végén aláírhatják a kormányközi megállapodást a Temesvár-Belgrád autópálya megépítéséről.

A miniszter azt követően nyilatkozott erről az Agerpres hírügynökségnek, hogy pénteken Temesmórán (Moravita) szerbiai illetékesekkel egyeztetett a pályaépítés részleteiről. Kijelentette: sikerült tisztázni a részleteket, így már két héten belül elkészülhet a kormányközi megállapodás szövegtervezete. Hozzátette: a dokumentumot a március végére, április elejére tervezett belgrádi látogatásán írhatnák alá.Fotó: Pexels

A tárcavezető megemlítette, hogy a hivatali elődje, Cătălin Drulă által hátrahagyott dokumentációban a Vejte (Voiteni) és Temesmóra közötti szakaszon csak autóút szerepelt. Biztosra vette azonban, hogy a kormányközi megállapodásban autópálya-összeköttetés fog szerepelni.

Az Agerpres hírügynökség emlékeztetett rá, hogy az autópálya-építés megvalósíthatósági tanulmánya több mint 14 millió lejbe kerül. Az összeg 85 százalékát az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési ciklusának a forrásaiból finanszírozzák a nagy infrastruktúra operatív program keretében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?