Jövő hét végéig megnyithatják a Marosvásárhely–Nyárádtő autópálya-szakaszt

Rég várt bejelentést tett közzé az autópályák építését követő és monitorozó Pro Infrastruktúra Egyesület Facebook-oldalán: szakembereik úgy vélik, hogy az újonnan elkészült Marosvásárhely–Nyárádtő autópálya-szakaszt közvetlenül a határidő előtt nyithatják meg.

Az új, 9,2 kilométeres szakasz munkálatait az osztrák Strabag cég végzi. Az autópálya monitorizálását végző Kodok Márton programozó a Marosvásárhelyi Rádiónak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, az új szakaszt két részre osztották fel, az autópálya körülbelül a Nyárád utáni részig tart, onnan egy alacsony betonfallal elválasztott, kétsávos bekötőút érkezik meg a város bejáratához.

A kivitelezőnek már csak néhány védőkorlátot kell felszerelnie és felfestéseket kell befejeznie. Amint Kodok Márton a közszolgálati rádiónak nyilatkozva elmondta, a munkálatokat az autópálya melletti részeken is befejezték, ezért az átvételi eljárások már a héten elkezdődhetnek.

Autostrada A3 în zona Târgu Mureș este gata de inaugurare! Am filmat de la bord mini-lotul de 4,5 km din...

Közzétette: Asociația Pro Infrastructură – 2021. november 23., kedd

Hozzátette, az építkezési folyamat során a kivitelező cég tisztán dolgozott, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a gyors kivitelezés nem befolyásolta az új útszakasz minőségét. Az autópálya ezen szelvényének építkezési időtartama ugyanis mindössze egy év volt.

Kodok Márton hangsúlyozta, az új szakasszal 25-30 percről 7 percre csökken az áthaladási idő ebben a zónában, ugyanakkor a város bejáratánál feltorlódó forgalomra is megoldást kell találni a közel jövőben, hiszen az autópályáról érkező autós forgalom sokkal hamarabb éri el majd a várost.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?