Átadták a forgalomnak a Nagyenyed és Gyulafehérvár közötti autópálya-szakaszt

Kedd délután megnyitották az A10-es autópálya Nagyenyed és Gyulafehérvár közötti 24 kilométeres szakaszát.

Ezzel az A1-es dél-erdélyi és az A3-as észak-erdélyi pályát Szászsebes és Torda között összekötő A10-es autópálya a teljes hosszában használhatóvá vált. A kedden megnyitott 24 kilométeres szakaszon még nem fejeződtek be teljesen a munkálatok, de a hatóságok úgy ítélték meg, hogy ami hátravan, az a forgalom mellett is elvégezhető.

Az újonnan megnyitott pályaszakasz teljes hosszán száz kilométer/órás sebességkorlátozást vezettek be, ugyanis nem sikerült még mindenütt felszerelni a vadvédő kerítéseket a pálya mellé. Ez a munka várhatóan az elkövetkező napokban befejeződik, és ekkor feloldják a sebességkorlátozást. A Gyulafehérvárral szomszédos Vajasd (Oiesdea) térségében pedig másfél kilométeren át menetirányonként egy-egy sávon haladhat a forgalom 60 kilométeres maximális óránkénti sebességgel. Itt áprilisig kaptak haladékot a pályaépítők a talajstabilizálási munkálatok befejezésére.

UPDATE ora 15.00 S-a dat drumul la trafic. Circulați cu atenție! Astăzi se deschide circulația pe A10 Alba-Aiud! După...

Közzétette: Asociația Pro Infrastructură – 2021. november 29., hétfő

Sorin Grindeanu közlekedésügyi miniszter hétfőn kijelentette: semmilyen ünnepélyes ceremóniát, szalagvágást nem terveznek. „Nincs helye az ünneplésnek. Az állam nagy adósságot halmozott fel az állampolgáraival szemben az elmúlt harminc évben” – fogalmazott a miniszter négy nappal a közlekedésügyi tárca átvétele után.

Arra utalt, hogy a most megnyitott autópálya-szakasznak 2016 októberében kellett volna elkészülnie. Megépítésére 2014 novemberében kötött szerződést a görög Aktor SA és a román Euroconstruct Trading SRL. konzorciuma. A cégcsoport áfa nélkül 550 millió lejes díjon nyerte el a pályaszakasz megépítésének a feladatát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?