banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Hargita Megye Tanácsa is kiveszi a részét a téli útkarbantartásból

Bővítette a Hargita Útkezelő Vállalat tevékenységi körét a céget működtető Hargita Megyei Tanács. Állandó diszpécserszolgálat áll a lakosság rendelkezésére.

Hargita Megye Tanácsa kedden azonnali ülésen döntött arról, hogy a Hargitafürdőre vezető 138A jelzésű megyei út téli karbantartását is a Hargita Útkezelő Vállalatra bízza. A megyei tanácshoz tartozó útkezelő cég emellett a 125-ös út Csíkdánfalva és Balánbánya közötti szakaszán, a 124-es út Csíkrákos–Ajnád szakaszán, a 124A úton Szépvíz és Csíkszentmi­hály között, a 123E úton Csíkpálfalva–Csíkdelne–Csík­csomortán szakaszon, valamint a 123F úton Csíkcsicsó és Csiba között teljesít szolgálatot.

Jelenleg még zajlik a közbeszerzési eljárás a megyei utak téli karbantartására, amelyet három idényre hirdettek meg. Tekintve, hogy óvások hátráltatják a procedúrát, ideiglenesen meghívásos közbeszerzés révén biztosítják az utak karbantartását a korábban szerződött kivitelezőkkel, amíg az előbb említett eljárás lezárul.A megbízott cégeknek november 15-től kell készenlétben állniuk.

Hargita Megye Tanácsa állandó diszpécserszolgálatot működtet, a lakosság a 0266 207 774-es telefonszámon és a telikarbantartas@hargitamegye.ro címen is jelezhetik a fennakadásokat.

(Borítókép: Hargita Megye Tanácsa)

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?