Újra kiírnák közbeszerzésre a Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodás megszervezését

Teljesen új feladatfüzetet kellett készíteni a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszerben. Hargita Megye Tanácsának hétfői rendkívüli ülésén fogadta el a testület az új tenderfüzetet, amely mentén ismét kiírhatják a működtetésre a közbeszerzést.

Hargita Megye Tanácsa a teljes megye hulladékgazdálkodási menedzsmentjének átszervezésére még 2013-ban írt alá finanszírozási szerződést. A projekt a teljes hulladékgazdálkodási folyamatot újraépíti az összegyűjtéstől a végső elhelyezésig. A folyamat során nyolc, nem EU-konform régi hulladéklerakót zártak le. Ezzel párhuzamosan Gyergyóremetén készült el a megyei hulladékgazdálkodási központ és a szelektív hulladékválogató állomás.

Az állomás működtetésére kiírt feladatfüzetet egy szakcég 236 pontban kifogásolta, amely kifogások nagyrésze megalapozott volt – hangzott el a tanácsülésen. Többek között a szerződés értékét a működési költségekkel együtt alábecsülték. Incze Csongor megyemenedzser beszámolója szerint ezért döntöttek úgy, hogy teljesen új feladatfüzetet készítenek.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte: sikerült rendbe tenni a mulasztásokat, és a tanács elé terjeszteni az új feladatfüzetet.

Az rendkívüli ülésen továbbá a testület elfogadta, hogy a 132A jelzésű, leányerdei úton a Hargita Útkezelő Vállalat beavatkozik, miután tavaly augusztusban az esőzések megrongálták az utat. Emellett 2023 végéig 52 elszigetelt háztartásba vezetik be a villamos energiát Hargita megyében egy európai uniós program részeként. A program 260 ezer eurós keretösszegéből a tanyavilági háztartások villanyrendszerét építik ki.

(Borítókép: Hargita Megye Tanácsa)

Kapcsolódók

Kimaradt?