Mielőbb beüzemelnék az integrált hulladékgazdálkodási rendszert Hargita megyében

Többek között az integrált hulladékgazdálkodási rendszer beüzemelése lesz a feladata a napokban kinevezett Incze Csongornak, Hargita megye új megyemenedzserének. A korábbi udvarhelyszéki megyei tanácsos szerint nem lesz könnyű dolga.

A gyergyóremetei hulladékgazdálkodási központnál tartott sajtóeseményen mutatkozott be csütörtökön Incze Csongor, a napokban kinevezett új Hargita megyei megyemenedzser.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta: a megyemenedzser fő hatásköre a Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer beüzemelése. Mint kiemelte, a korábbi közbeszerzést hiányosságok miatt vissza kellett vonni, amiért belső kivizsgálást rendeltek el.Jelenleg kihasználatlanul áll a gyergyóremetei központ | Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Incze Csongor bemutatkozásában kifejtette: a kinevezését követő időszakot két részre szeretné osztani. „Jelen pillanatig azonosítottuk azokat a problémákat, amelyeket a fellebbező cég jelzett. Ezek orvoslásának fogtunk neki ezen a héten. Amint összeáll az új tenderfüzet, a szolgáltatást mielőbb szeretnénk elindítani. A következő feladat pedig ennek a rendszernek a bővítése és továbbfejlesztése egy újabb EU-s pályázat révén” – részletezte a politikus.

Az új megyemenedzser ismertette: a már meglévő válogatóállomás mellett olyan válogatórészt hoznának létre, amely a városi hulladékot szelektálja újra. A városlakóknak ugyanis kevés lehetőségük van a komposztálásra – tette hozzá.

„Az előkészítési szakaszban vagyunk, amelyben a környezetvédelmi minisztériumhoz tartozó Környezetvédelmi Alappal együtt dolgozunk. Minden dokumentumot átküldtünk nekik, és várjuk a visszajelzést” – fejtette ki Incze Csongor megyemenedzser. A projekt részleteiről ezen a linken olvashatnak.

(Címlapfotó: Hargita Megye Tanácsa)

Kapcsolódók

Kimaradt?