Felfüggesztik a szolgáltatást, de a szemét elszállítását biztosítaniuk kell Marosvásárhelyen

Annak ellenére, hogy a szolgáltató által elvégzett munkában kivetni valót talált Marosvásárhely önkormányzata és cég a munka felfüggesztésére készül, a marosvásárhelyiek hulladékát a következő három hónapban biztosan elszállítják.

A polgármesteri hivatal közleményében beszámol róla, hogy január 20-án értesítették a Sylevy Salubriserv szolgáltatót, hogy bizonyos számlákat nem fizetnek ki neki, mert eltéréseket állapítottak meg a lejelentett és a maroskeresztúri átrakóhoz, illetve a kerelőszentpáli hulladékbegyűjtő központhoz ténylegesen leszállított hulladékmennyiség között.

Kifejtik, hogy a köztisztasági vállalat is értesítést küldött az önkormányzatnak, miszerint felfüggeszti a szolgáltatást. A városháza fenntartja, hogy mivel a cég közhasznú szolgáltatást nyújt, a törvény értelmében az üzemeltetőnek kötelessége még legalább 90 napig biztosítania ennek folytonosságát.

Fotó: Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala

„Arra kértem őket, hogy tartsák be a jogszabályi előírásokat, illetve a feladatfüzetben vállalt kötelezettségeiket. Tekintettel a helyzet halaszthatatlanságára, minden szükséges intézkedést meghozunk, hogy az érintett igazgatóságokkal megoldjuk a problémát” – közölte Soós Zoltán polgármester.

Ennek érdekében összehívták a helyi tanácsot, hogy a törvényeknek megfelelően, tárgyalásos úton ítéljék oda a szolgáltatást egy működtetőnek, és ezzel párhuzamosan elkezdik megszervezni a versenytárgyalást a köztisztasági szolgáltatásra kiszervezésére.

„Biztosítok mindenkit arról, hogy a tömbházak elől, az utcákról és a konténerekből továbbra is összegyűjtik és elszállítják a hulladékot, továbbá arról is, hogy a lehető legrövidebb időn belül tisztaságot és rendet teremtünk ebben a városban” – nyilatkozta Marosvásárhely polgármestere.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kimaradt?