Adventre hangolódnak Nagyenyeden és környékén is

Fehér megyében idén is ünnepi műsorokkal és ajándékosztásokkal hangolódnak a karácsonyra. Több egyesület, valamint az RMDSZ helyi szervezete ezernél több személy számára készül meglepetésekkel. A kezdeményezésnek elsősorban a nagyenyedi délutáni oktatásban résztvevő gyerekek a főszereplői.

Az akciósorozat hétfőn startolt a nagyenyedi Dr. Szász Pál Magyar Közösségi Házban, ahol minden osztály, amelyik részt vesz a délutáni oktatásban, e hét folyamán karácsonyi díszeket és adventi koszorúkat készít, majd pénteken tartják a záróünnepséget, ahol minden gyerek a szüleivel együtt közösen hangolódhat az ünnepre.

December 6-tól kezdődik a „cipősdoboz-akció”, amelynek megvalósításában szintén a gyerekek járnak élen, de bárki a városból besegíthet adományozással vagy önkéntesként a csomagosztásban, a részletek megtalálhatók a Fehér megyei RMDSZ Facebook oldalán. A szervezők, az előző évek bevett gyakorlatához hasonlóan, közzétették az ajándékdobozok tartalmát, így mindenki azonos értékű csomagban részesül majd.

A Fehér Megyei Magyar Napok szervezőcsapata, önkéntesekkel kiegészülve, december 10-én és 11-én juttatja el az időseknek és a rászorulóknak az ajándékokat, adventi koszorúkat. Ez már a harmadik advent, amikor száznál több enyedi és a hozzátartozó falvakban lakó személy részesül meglepetésben.Megajándékozottak | Fotó: Basa Emese

Ezen héten érkeznek meg a németországi Máltai Szeretetszolgálat adományai és ezekből a megye több, mint 1000 gyereke részesül. Fari Palkó Ilonától, a Fehér megyei Máltai Szeretetszolgálat vezetőjétől megtudtuk: húszévesnél régebbi kapcsolatról van szó, a járvány előtt a német partnerek mindig személyesen hozták el az ajándékokat, a gyerekek pedig műsorral kedveskedtek nekik illetve közös misén vettek részt.

Az adventi programokat koordináló Lőrincz Helga, Nagyenyed alpolgármestere, az akció jelentőségét emelte ki portálunknak. „Miközben a gyerekek a karácsonyi díszeken dolgoznak, szórakoznak is, közben fejlődik kézügyességük,  szépérzékük, és ami a legfontosabb: már korán megtapasztalják az adományozás örömét és a segítségnyújtást. Olyan kompetenciák alakulnak ki, amelyek a szociális érzékenységet, a társadalmi felelősségvállalást erősítik” – részletezte.

Egy másik figyelemreméltó adventi eseményt a Fehér megyei RMDSZ Nőszervezete készít elő Torockószentgyörgyön, december 11-én, az unitárius kántori lakban. Fogarasi Antónia alelnöktől megtudtuk: A nevetés jótékony hatásai címmel egy ünnepre hangolódó lelki gyakorlatot terveznek, Vitus-Bulbuk Emese kolozsvári pszichológus közreműködésével. A torockói és torockószentgyörgyi résztvevőknek mézespogácsa-szívecskékkel és egyéb helyi specialitásokkal kedveskednek majd.

Végül, de nem utolsósorban, december 16-án, 17 órától, a Dr. Brendus Gyula Egyesület Titán koncertre hívja az érdeklődőket az enyerdi római katolikus templomba.

Kapcsolódók

Kimaradt?