banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Megfelelő körülmények között kezdik a tanévet Fehér megye magyar tagozatos diákjai

A tanévkezdéshez közeledve sokfelé hallani, olvasni, hogy még zajlanak a felújítások a tanintézetekben, illetve egyes iskolák nem rendelkezek a szükséges működési engedéllyel. Fehér megyében szerencsés helyzetben vannak a magyar tannyelvű oktatást is biztosító iskolák, ezekben ugyanis megfelelő körülményekkel várják a diákokat a hétfői tanévkezdésre.

„Nincs különösebb gond azokkal az intézményekkel Fehér megyében, ahol magyar nyelven  folyik az oktatás, sőt mind a 19 településen sikerült 99%-ban biztosítani, hogy szakképzett pedagógusok töltsék be az állásokat” – tudtuk meg Nagy Tímea kisebbségi oktatásért felelős megyei tanfelügyelőtől. Az is örvendetes, hogy ezek az intézmények rendelkeznek egészségügyi engedéllyel.

Infrastrukturális problémák sem akadályozzák a sikeres tanévkezdést, a megye két legnagyobb városi (a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium és a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Liceum) és vidéki iskoláiban (a torockói Sebes Pál Általános Iskola és a Magyarlapádi Általános Iskola) mindenik ingatlanon végeztek részleges vagy teljes felújításokat az elmúlt esztendőkben.

(Nyitókép: Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium)

Kapcsolódók

Kimaradt?