Nagyenyed: környezetkímélő és biztonságos munkahelyeket kínál egy befektető

Sikeres munkaerő-toborzót tartott szombaton Nagyenyed központjában Kelet-Európa legnagyobb mentőautó-felszereléseket gyártó vállalata, a Deltamed, amely már a jövő év elején új gyárat nyithat a Fehér megyei városban.

A teljes mértékben romániai tulajdonban levő vállalat 24 évvel ezelőtti alapítása óta töretlenül növelte forgalmát, amely az utóbbi három évben meghaladta a 35 millió eurót. Termelőegységei Gyaluban vannak, itt összesen 7 csarnokban zajlik a gyártás, azonban ez már kevésnek bizonyul egy-egy nagyobb megrendelés esetén, ezért szükséges a vállalkozás kiterjesztése.

Azt is bemutatták, miket gyártanak | Fotók: Lórincz Helga alpolgármester Facebook oldala

Lőrincz Helga, Nagyenyed alpolgármestere a Maszolnak elmondta: a jelenlegi városvezetőség már a kezdetekkor felismerte, hogy a város számára rendkívül fontos az új munkahelyek létesítése, hiszen nagyon sokan ingázni kényszerülnek Gyulafehérvárra vagy ennél messzebbre is, ezért kiemelten foglalkoztak a befektetők idevonzásával. A népszerűsítés eljutott a Deltamedhez is, amelyik elemezte a helyi adottságokat és lehetőséget lát egy új egység megnyitására, ahol kezdetben 40 főt alkalmaznának, majd később bővítenék a termelést.

„Ez a fajta profil nagyon is megfelel a városunknak, mert környezetkímélő, tiszta, kellemes és biztonságos munkahelyeket ajánl a lakosságnak. Több lehetséges helyszínt mutattunk meg a cég vezetőinek, valószínűleg a Tribun Tudoran utcában levő telkeket fogják kiválasztani a gyár felépítéséhez” – tudatta Lőrincz Helga.

Oana Badea polgármester azt mondta: „ez egy fontos lépés a város életében, ugyanakkor nagyon örülünk annak, hogy közösségünk hozzájárulhat egy szakipar fejlesztéséhez. Megelégedéssel tölt el nem utolsó sorban az is, hogy a többéves kitartó munka kezdi meghozni a várt eredményt”.

Ioana Szabo, a cég kommunikációért felelős megbízottjától megtudtuk, az emberek jól reagáltak a kínálatunkra, sok érdeklődő fordult meg a reklámsátorban, „a pozitív visszajelzések alapján pedig nagy valószínűséggel a jövő év elején már megkezdhetjük a termelést, annak ellenére, hogy még csak tervként beszélhetünk az egészről. Ez egy olyan beruházás, amelyben hiszünk, még elemeznünk kell ugyan a kitöltött kérdőíveket, de ezidáig optimisták vagyunk. Van néhány tényező, amely megerősít bennünket abban, hogy megéri befektetni Nagyenyeden: az autópálya, a megfelelő szakoktatás és nem utolsósorban a városvezetőség támogatása.”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A szóvivő hozzátette, „lehet, hogy a 40 munkahely nem tűnik túl soknak, de 1997-ben Gyaluban is hasonlóan kezdtünk, mára pedig már 7 termelőcsarnokunk van 170 alkalmazottal”. Arra a kérdésre, hogy mekkora fizetéseket ajánlanának, Ioana Szabo kitérő választ adott, a bérezés ugyanis függ a munka típusától és a szakképzettségtől, de a próbamunka is sokat számít majd. A cég vállalja, hogy a kiválasztott jelentkezőket két hónapig a gyalui üzemben képzi majd.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?