banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Hazatérhetett az árvíz miatt kilakoltatott Verespatak környéki családok zöme

Visszatérhetett otthonába a Verespatak környéki településeken az árvíz miatt kilakoltatott családok nagy része - közölte egy szombati Facebook-bejegyzésben a miniszterelnök.

Florin Cîţu azt írta, Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár folyamatosan tájékoztatta őt a Fehér megyei áradások nyomán kialakult helyzetről és Lucian Bode belügyminiszterrel is egyeztetett. A kilakoltatott családok nagy része visszatérhetett otthonába, ugyanakkor dolgoznak a 74A jelzésű megyei út helyreállításán is. "Várom a Fehér megyei prefektustól a kárfelmérést, a kormány minden segítséget meg fog adni az érintetteknek" - áll a bejegyzésben.

Több mint 200 személyt, köztük mintegy 70 gyermeket helyeztek el ideiglenesen a verespataki művelődési házban péntek este, miután elárasztotta a víz Dăroaia településen levő otthonaikat. Fehér megye más településein is házakat, utakat rongált meg a heves esőzések miatt keletkezett árvíz, a 74-es országút mintegy 300 méteren járhatatlanná vált az úttestre zúdult hordalék és egy földcsuszamlás miatt, sok helyen autókat sodort el az ár.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?