banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

8 milliárd euróba fog kerülni a legdrágább romániai autópálya

A Brassó és Ploiești közti sztráda körülbelül 120 km hosszú lesz, a megépítése a távoli jövő zenéje.

Elkészültek az első, a Brassó és Ploiești közti autópálya megépítéseinek költségére vonatkozó számítások, írja, CNAIR-s forrásokra hivatkozva az economedia.ro. A kalkulusok eredménye elképesztő összeg, 8 milliárd euró.A fotó illusztráció | Facebook/Pro Infrastructura

A tervezett autópálya hozzávetőleges hossza 120 km, ami közel 67 millió euró/km-es költséget jelent. Ez rekordösszeg romániai viszonylatban, szinte duplája az eddigi legnagyobb költségnek. Jelenleg a Nagyszeben és Pitești közti autópálya a legdrágább közút Romániában. Ennek a Tigveni és Curtea de Argeș közti szakaszát az osztrák Strabag 34 millió euró/km-es áron vállalta el. A sztrádaszakasz építési költségeit a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) előzetesen 40 millió euró/km-re becsülte. A második legdrágább ugyanazon sztráda egy másik szakaszra, melyre a CNAIR ezen a héten szerződött le az olasz Astaldival, kilométerenként 30 millió eurós áron.

A Brassót Ploiești-tel összekötő sztráda elképesztő költségei a terepviszonyoknak tudhatók be: a Déli-Kárpátokon halad át, a hidak, viaduktok és alagutak teljes hossza 35 km körül lesz. A csillagászati költségvetéshez hozzájárul az is, hogy a tervezett útvonalon a kisajátítandó telkek jóval drágábbak, mint általában, a hasonló beruházások esetében.   

A szakemberek szerint a költségeket jelentős mértékben lehetne csökkenteni, ha a hegyi szakaszokon nem autópályaként, hanem gyorsforgalmi útként építenél meg a tervezett sztrádát. Ez esetben a megengedett maximális sebesség 100 km/óra lenne, mivel a kanyarokat jóval szűkebbre építenék, mint az autópályák esetén. Egy ilyen műszaki megoldás a hegyvidéki szakaszokon akár 30 százalékkal is csökkenthetik a költségeket, vélik a szakemberek.

A költségek mérséklése fontos volna, mivel a kormány a Brassó és Ploiești közti autópálya finanszírozását a Szállítás Operacionális Program keretében szeretné megoldani. Eltérően a Nagy Infrastruktúra Operacionális Programtól, ahol az uniós finanszírozás maximális mértéke 85 százalék, előbbinél ez jóval alacsonyabb.

Még nagyon messze van az idő, amikor sztrádán autózhatunk majd Brassó és Ploiești között. A CNAIR idén februárban kötött szerződést a megvalósíthatósági tanulmány felülvizsgálatára és kiegészítésére, valamint a kivitelezési műszaki terv elkészítésére. Ezeknek 42 hónap alatt kell elkészülniük, tehát 2026-ban írhatják csak ki a közbeszerzési eljárást a kivitelezésre.

Kapcsolódók

Kimaradt?