Elkészülhet idén az ezredik kilométer autópálya

Már csak 22 km hiányzik ahhoz, hogy a hazai autópálya hálózat hossza kilométerben négy számjegyű legyen.

Csütörtökön átadták a Craiova és Pitești közti gyorsforgalmi út részét lépező slatinai körgyűrűt, írta meg az economedia.ro. Ezzel a 19 kilométeres útszakasszal Románia autópálya és gyorsforgalmi úthálózata 978 kilométeresre nőtt.A slatinai körgyűrű | Fotó: Facebook/Pro Infrastructura

Ezzel elérhető közelségbe került az 1000 km-es határ, ami kizárólag szimbolikus jelentőséggel bír, mivel gyakorlatilag szinte teljesen mindegy, hogy 2022 végén Romániának 998 vagy 1003 km autópályája lesz.

Ahhoz, hogy átlépjük a jelképes küszöböt, két feltételnek kell teljesülnie: be kell fejezni idén az A1-es autópálya Nagyszeben és Bojca, valamint az A0-ás sztráda Jilava és Bragadiru közti szakaszait. Erre mindkettő esetében valós esély van.

A Nagyszeben és a Vöröstoronyi-szoros bejáratánál található Bojca közti 13,7 km hosszú sztrádaszakaszt az osztrák PORR építi, mely a munkálatok több mint 75 százalékával már elkészült. A munkálatok részeként meg kell építeni két viaduktot, Nagytalmácsnál és Kistalmácsnál.

Sorin Grindeanu  szállításügyi miniszter a napokban azt nyilatkozta, egészen biztos, hogy a sztrádaszakasz elkészül idén. Egy miniszteri ígéretnél sokkal többet nyom a latban az, hogy az infrastrukturális beruházásokat monitorozó Pro Infrastructură Egyesület szerint is jól haladnak a munkálatok, reális esély van rá, hogy még az év vége előtt megnyissák az útszakaszt.

Ezt követően immár két irányban is hozzávetőleg 200 kilométert lehet majd folyamatosan sztrádán autózni Erdélyben: Bojca és a Hunyad megyei Holgya, illetve Bojca és Kolozsvár között.

Az A0 említett, 16 km hosszú szakaszán szintén jól áll a kivitelező, a munkálatok 60 százalékával már elkészült. Más sztrádaszakaszok idei átadására nincs kilátás.

Valószínűleg sikerül tehát elérni idén az 1000 km-es „álomhatárt”, azonban ezzel nincs mit büszkélkedni. Magyarország autópálya hálózatának a hossza kb. 1900 km, amiben a gyorsforgalmi utak is benne vannak. Mivel Magyarország területe fele akkora sincs, mint Romániáé, a hálózat sűrűsége nálunk negyedakkora sincs, mint nyugati szomszédunknál.

Kapcsolódók

Kimaradt?