Olimpiai kvótát szerzett 4x100 méteres férfi és női gyorsváltó Dohában

A dohai világbajnokság medencés úszóversenyeinek vasárnapi nyitónapján eldőlt, hogy Magyarország 4x100 méteres férfi és női gyorsváltó is indulhat az idei párizsi olimpián.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az MTI beszámolója alapján váltóban az ötkarikás kvótákat a tavalyi, Fukuokában rendezett vb-n és a most, Dohában úszott idők alapján osztották el – a Japánban dobogósok részvétele már biztos volt. A nőknél nem voltak érdekeltek a magyarok, így csak az időeredményeket kellett nézni a fukuokai végeredménnyel összehasonlítva. Ezek alapján a Senánszky Petra, Molnár Dóra, Ábrahám Lilla Minna, Pádár Nikolett által úszott 3:40.02 perces idő elégnek bizonyult az ötkarikás kvótához.

A férfiaknál a Szabó Szebasztián, Mészáros Dániel, Jászó Ádám, Németh Nándor összetételű négyes nem tudott faragni a fukuokai időből (3:14.42), viszont 3:14.73 perccel a nyolcadik helyen bekerült az esti döntőbe, egyben olimpiai indulási jogot szerzett.

Mint korábban beszámoltunk róla, erre a katari világbajnokságra a magyar válogatott több kulcsembere sem utazott el, ezért éremszerzés helyett elsősorban az a cél, hogy tovább bővítsék ötkarikás „kvótagyűjteményüket”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?