Vízilabda-vb: negyeddöntőben a magyarok, Románia csoportharmadikként zárt

Magyarország férfi vízilabda-válogatottja csoportgyőztesként zárta a katari világbajnokság csoportkörét a kazahok elleni könnyed és egyben nagyarányú pénteki sikere után, ugyanakkor a kvartett második helyéért Olaszország megszenvedett Románia együttesével.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Bogdan Rath szövetségi kapitány legénysége ugyanis az első két negyedben közel járt a bravúrhoz, rendkívül szoros csatát vívtak az Eb-bronzérmessel. A papírforma csak a szünet után érvényesült, akkor úsztak csak meg az olaszok és alakult ki a 16-10 arányú végeredmény. A romániai együttes szövetségi kapitánya a lefújást követően újfent hangsúlyozta: céljuk, hogy mérkőzésről mérkőzésre fejlődjenek. Dicsérően beszélt a keret tagjairól, meglátása szerint nem csak játékosként, hanem emberként is kiváló közösséget alkotnak. „Ha nem fejlődsz, akkor feleslegesen jöttél. Elégedett vagyok a látottakkal, és nem kell most még befejeznünk a tornát” – idézte a szakembert a vizes sportok nemzetközi szövetségének a hivatalos honlapja, a WoldAquatics.com. Az olaszok ellen Vlad Georgescu (3 gól), Matei Lutescu (2), Tudor Fulea (2), Andrei Prioteasa, Silvian Colodrovschi és Andrei Neamțu szerezték a gólokat, ugyanakkor az együttes nagyváradi születésű kapusát, Marius Țicet választották a meccs legjobbjának.

Amint Rath kiemelte, Románia számára nem ért még véget a seregszemle. Kikaptak ugyan a magyaroktól és az olaszoktól, de legyőzték korábban a kazahokat és ezáltal a D csoport harmadik helyén zártak. Lehetőségünk nyílik ezáltal február 11-én a negyeddöntőbe jutásért harcolniuk a C kvartett második helyezettjével. Olaszország a C csoport harmadik helyezettjével találkozik majd a playoff-körben.

A címvédő Magyarország ugyanakkor a Kazahsztán elleni 28-1 arányú győzelmével csoportgyőztesként zárt és automatikusan a legjobb nyolc közé jutott. Varga Zsolt szövetségi kapitány kiemelte, hogy ez voltaképp már az olaszok elleni találkozón eldőlt, így már ennek fényében tervezték meg az elkövetkező napok programját. Február 11-én ugyanis ők szabadok lesznek, a negyeddöntőben február 13-án mártóznak meg ismét a medencében a B csoport második helyezettje és az A csoport harmadik helyezettje közötti találkozó győztesével.

A playoff-kör párosításai a csoportkör délutáni meccsei után véglegesednek.

A D csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 8 pont, 2. Olaszország 7, 3. ROMÁNIA 3, 4. Kazahsztán 0.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?