FRISSÍTVE – Vízilabda-Eb: Az ötödik helyen zártak a magyar hölgyek, Hollandiáé lett az aranyérem

Magyarország női vízilabda-válogatottja 14-3-ra legyőzte szombaton Franciaország legjobbjait a Hollandiában rendezett Európa-bajnokság ötödik helyéért. A helyosztón – mint azt az eredmény is mutatja – egy pillanatig sem forgott veszélyben Keszthelyi Ritáék sikere.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az, mint ismeretes, már az olaszokkal szemben elbukott negyeddöntőkor eldőlt, hogy a magyar hölgyek erről a tornáról nem válthatnak jegyet a párizsi olimpiára. Részt vehetnek viszont a februári világbajnokságon, ahol még szerezhetnek kvótát a nyári ötkarikás csúcseseményre.

Románia női válogatottja, mint ismeretes, a 14. helyen zárt. Nem kvalifikált a vébére. Megmártózhat viszont a medencében Nagy-Britannia együttese, amelyik szombaton 11-9-re verte a horvátokat az Eb hetedik helyéért. Izrael a 9., Szerbia a 10., Németország a 11., Csehország a 12., Törökország a 13. helyen végzett Románia előtt. A rangsort Szlovákia és Bulgária zárja a 15., illetve a 16. helyeken.

A bronzéremért Görögország–Olaszország meccset rendeznek szombaton 20 órától, majd 21.30 órakor kezdődik a Spanyolország–Hollandia finálé.

A férfiak Horvátországban zajló kontinensviadalán vasárnap 19.30 órától lesz a Magyarország–Horvátország elődöntő, míg előtte 17.30-tól Spanyolország–Olaszország meccset rendeznek a fináléért. Románia 21.15 órakor mártózik meg a medencében Montenegró legjobbjai ellen az 5-8. helyekért. Itt a másik ágon Szerbia–Görögország találkozó lesz 16 órától.

FRISSÍTÉS: A házigazda holland válogatotté lett az aranyérem a nők Európa-bajnokságán, miután a szombat esti döntőben 8-7-re legyőzte a címvédő spanyolokat.

Emlékezetes, hogy tavaly a világbajnokság fináléját is egymás ellen játszották, a hollandok akkor büntetőkkel múlták felül a spanyolokat a serlegért. A bronzéremért a görögök 7-6-ra győzték le az olaszokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?