Románia női vízilabda-válogatottja a 14. helyen zárta az Eb-t

Románia női vízilabda-válogatottjának nem sikerült kedden megismételnie a csoportkörben elért sikerét a törökök ellen: Szeghalmi Krisztináék 7-3-ra kikaptak a helyosztón, ezért a 14. helyen zárták a Hollandiában zajlót Európa-bajnokságot.

Fotó: a Román Vízilabda-szövetség Facebook-oldala

Emlékezetes, hogy Ionuț Cismariu szövetségi kapitány együttese a 2. divízió C csoportjában 9-7-re legyőzte a törököket vasárnap, és bár a kvartett harmadik helyén zárva nem jutott rájátszásra –hogy a negyeddöntőkért harcoljon –, a 13-16. helyekért kiírt „elődöntőben” felülmúlta a bolgárokat is. Így találta szembe magát ismét a csoportjában korábban nulla ponttal sereghajtóként záró törökökkel, de a 13. helyért rendezett keddi meccsen már nem jártak sikerrel. A találkozó első három negyede során elmaradtak a román gólok, csupán az utolsó játékrészben talált be a török kapuba Iulia Nonea és Alina Olteanu (2 gól). Ezzel együtt a Román Vízilabda-szövetség honlapján elismerően méltatták a csapat teljesítményét, amelyik a bolgárok és a szlovákok előtt, a 14. helyen zárta a kontinensviadalt.

Magyarország női válogatottja, mint ismeretes, kedden 21.30 órakor a negyeddöntőben, az olaszok ellen mártózik meg az eindhoveni medencében. Előtte Spanyolország–Horvátország (17 óra), Hollandia–Nagy-Britannia (18.30) és Görögország–Franciaország (20) párosítás szerint játszanak a legjobb négy közé jutásért.

Románia férfi válogatottja kedden, a 18:45 órakor kezdődő Szlovákia elleni mérkőzéssel zárja a horvátországi kontinensviadal csoportkörét. Magyarország férfi együttese csoportgyőztesként már bebiztosította részvételét a január 12-i negyeddöntőkben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?