FRISSÍTVE – Vízilabda-Eb: megszorongatták a cseheket, de végül vereséggel kezdtek Szeghalmi Krisztináék; Váncsikék győzelemmel indítottak

Vereséggel kezdett Románia női vízilabda-válogatottja a Hollandiában zajló Európa-bajnokságon. FRISSÍTÉS: Románia férfi válogatottja fontos meccset nyert.

Fotó: a Román Vízilabda-szövetség Facebook-oldala

A kontinensviadalt, mint ismeretes, úgynevezett kétdivíziós rendszerben szervezik, Ionuț Cismaru szövetségi kapitány lányai pedig az alsóházban szerepelnek a csoportkörben. A pénteki nyitófordulóban közel jártak a pontszerzéshez. Szeghalmi Krisztináék egy kiváló második negyednek következtében háromgólos előnyben kezdték meg a Csehország elleni második félidőt, de ellenfelük ledolgozta a hátrányt és végül 13-12-re megnyerte a C csoportban rendezett meccset. Románia női együttese csütörtökön Szerbiával, vasárnap pedig Törökországgal találkozik Eindhovenben. Szerbia pénteken 13-6-ra verte a törököket a kvartett nyitófordulójában.

Románia férfi válogatottja is a 2. divízióban kezdett Horvátországban. A zágrábi D csoportban pénteken este játszott a hollandokkal. Ez volt négyesében az egyik legnagyobb kivívás, de nem okozott problémát Bogdan Rath szövetségi kapitány gárdájának, hogy 12-8-ra megnyerjék az összecsapást. Váncsik Leventéék az első perctől az utolsóig vezettek. A Nagyváradi CSM pólósa egy góllal járult hozzá a sikerhez, mint ahogyan Belényesi Dávid, Andrei Țepeluș, Matei Luțescu és Vlad Georgescu is. Silvian Colodrovschi 3, Tudor Fulea pedig 4 gólt dobott. Marius Țic kapus a hollandok 19 lövéséből 11-et kivédett. A második fordulóban az a szlovén együttes lesz vasárnap 18:45 órától az ellenfél, amelyik pénteken 11-7-re kikapott a szlovákoktól.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?