Újabb kiütéses győzelmével csoportelső a magyar férfi pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 23–4-re legyőzte az izraeli csapatot a Splitben zajló 35. Európa-bajnokságon, pénteki sikerével pedig bebiztosította csoportelsőségét és az ezzel járó negyeddöntős szereplést.

Lévai Márton magyar kapusnak nem sok dolga akadt | Fotó: MTI/Illyés TiborA júliusban kinevezett Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese egy pillanatra sem hagyott kétséget afelől, hogy címvédőként és tokiói olimpiai bronzérmesként teljesen más színvonalat képvisel, mint ellenfele.

A férfi tornán szereplő 16 csapatot négy kvartettbe osztották, melyekből a csoportelsők rögtön a negyeddöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a nyolc közé kerülésért. A magyarok kedden a nyolc között az A-csoport második és a C-csoport harmadik helyezettjének vasárnapi győztesével találkoznak.

Vízilabda Európa-bajnokság, férfiak, 3. (utolsó) forduló: Magyarország–Izrael 23–4 (4–0, 7–2, 6–1, 6–1), magyar gólszerzők: Manhercz 6, Vigvári 4, Burián 3, Fekete, Zalánki, Nagy 2-2, Német, Vadovics, Konarik, Ágh 1-1.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?