Legyőzték a házigazda Romániát; címvédésre készülhet Magyarország U19-es női kézilabda-válogatottja

Magyarország 34-26-ra legyőzte a házigazda Romániát az U19-es női kézilabda-Európa-bajnokság péntek esti elődöntőjében Pitești-en. A vasárnapi döntőben Dánia lesz a címvédő magyarok ellenfele, míg Románia Portugáliával játszik a bronzéremért.

Döntőre készülhetnek | A magyar kézilabda-válogatott Facebook-oldala

A korosztályos kontinensviadal házigazdái nagy iramban kezdtek, de bár az első félidőben végig szoros volt az állás, a magyarok mégis hatékonyabbak voltak a gólszerzésben és kétgólos előnyben mentek a szünetre. A második játékrészben ugyan Románia ledolgozta a hátrányát és 21-21-re kiegyenlítette az állást, azt követően már nem tudott meglepetést okozni.

Magyarország nagyarányú különbsége nem meglepő, – mint már beszámoltunk róla – mostani U19-es generációja korábban U17-es Európa-bajnokságot nyert. U19-ben pedig lassan már hagyománnyá válik a magyarok sikere, hiszen az elmúlt két kontinensviadalt aranyéremmel zárták.

A mostani tornán eddig hibátlanul menetelő magyar együttes vasárnap azzal a dán válogatottal találkozik, amelyik ugyancsak pénteken 38-35-re legyőzte Portugáliát. Magyarország a középdöntőben 41-23-ra verte a skandináv ellenfelét, Románia ugyanakkor a csoportkörben 36-30-ra kikapott Portugáliától.

A bronzmeccset vasárnap 17.30 órától, a finálét pedig 19.45 órától rendezik Pitești-en.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?