Vizes vb: Hollandia lett az aranyérmes, Magyarország női vízilabdázói a hatodik helyen végeztek

Hollandia nyerte meg a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság női vízilabdatornáját, miután a pénteki döntőben büntetőkkel legyőzte 17-16-ra a spanyol válogatottat. Magyarország együttese a hatodik helyen zárt.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Lezárult a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság női vízilabdatornája, amelyet végül Hollandia nyert meg a spanyolok elleni döntőben, ötméteresekkel aratott 17-16 arányú győzelmével. A bronzérem az olaszoké lett az ausztrálok elleni 16-14 arányú pénteki siker után, míg az ötödik helyen az előző négy világbajnokságon és három olimpián győztes amerikai csapat végzett. Ezen a helyosztón Magyarország válogatottját múlták felül büntetőkkel 15-13-ra.

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint mindkét csapat többet érdemelt volna annál, mint hogy az ötödik helyért játsszon. „Ma is megmutattuk, hogy már egy szinten vagyunk az amerikaiakkal, ami pozitívum, miképp az is, hogy sikerült felállni a spanyolok elleni vereségből, rendbetenni a játékunkat. A meccs egyes szakaszaiban ma is nagyszerűen védekeztünk, és egy ötvenszázalékos emberelőny-kihasználást bárki ellen jónak mondanám, de az amerikaiak ellen különösen bravúrosnak” - vélekedett a pénteki találkozóról. Hozzátette: „Úgy gondolom, a csoportban hoztuk a kötelezőt, aztán viszont elvesztettük a legfontosabb mérkőzést – a spanyolok elleni játékon tovább kell dolgoznunk, hogy legközelebb ne kerülhessünk hasonló helyzetbe. A felkészülésünket nyilván nem segítette, hogy a világbajnokság kezdetéig a különféle sérülések miatt egyszer sem tudott az általam elképzelt csapat játszani, itt kellett még a különböző elemeket gyakorolni a visszatérőkkel, de nem keresek kifogásokat – ez egy ilyen szezon volt, bízom benne, hogy a következő jobb lesz” – idézte a szakember értékelését a Magyar Vízilabda-szövetség hivatalos honlapja.

Ötméteresekkel dőlt el a hetedik helyért rendezett Kanada–Görögország meccs is, 14-12-es végeredménnyel a juharlevelesek javára. A 9-16. helyeken sorrendben Franciaország, Új-Zéland, Dél-Afrikai Köztársaság, Kína, Japán, Kazahsztán és Argentína végzett.

A Japánban zajló világbajnokság férfi vízilabdatornája szombaton zárul, amikor is – romániai idő szerint 12 órától – Magyarország válogatottja a görögök ellen játszik az aranyéremért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?