Vízilabda: Zalánkiék megvédték a BL-címüket

Zalánki Gergő, a Pro Recco magyar válogatott vízilabdázója karrierje egyik legnagyobb győzelmeként élte meg szombat este a Novi Belgrád elleni 14-11 arányú Bajnokok Ligája-sikert, amivel az olasz sztárcsapat címét megvédve sorozatban harmadszor diadalmaskodott.

Idén is a Pro Recco emelhette magasba a BL-serleget | Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„A tavalyi a döntő is nagy öröm volt, de ahogy ezt az egész meccset lejátszottuk, ahogyan küzdöttünk a négyperces alatt, egy nagyobb győzelemnek élem meg. Ez karrierem egyik legnagyobb győzelme, fantasztikus, hogy ilyen jól és kontrolláltan tudtunk lehozni egy ilyen komoly meccset” – nyilatkozta az MTI-nek a belgrádi nyolcas döntő fináléját követően Zalánki. A sportoló egy évvel ezelőtt a döntőben ugyancsak a Novi Belgrád ellen ötször volt eredményes és ő dobta be a győztes ötméterest, a mostani találkozón pedig négy remek gólt szerzett.

A 28 éves balkezes elmondta, hogy a találkozó kulcsa az a négy perc volt, amikor végig eggyel kevesebben voltak a vízben, miután Gonzalo Echeniquét brutalitás miatt kiállították. „Sok mindent gyakoroltunk év közben, de azt nem, hogy öt a hatba hogyan támadjunk, ehhez képest egész jól sikerült, és ezt egyéni kvalitásból megoldottuk. Amikor védekeztünk, a Novi Belgrád kicsit megzavarodott ebben a periódusban, pedig ezt leszámítva az egész meccsen nagyon jól működött az emberelőnyük. Ezután már magabiztosan tartottuk az előnyünket” – mondta Zalánki, akinek jövőre jár le a szerződése, de már mindkét fél kinyilvánította szándékát a folytatásról. A világbajnokságra készülő magyar válogatotthoz tíz nap múlva csatlakozik.

A Pro Recco összességében a 11. sikerét aratta ebben a sorozatban, egymást követő harmadik alkalommal diadalmaskodott, erre korábban csak a jugoszláv Mladost Zágráb volt képes 1968 és 1970 között.

A BL belgrádi nyolcas döntőjét követően a bronzérem a spanyol Zodiac Barceloneta alakulatáért lett, amelyik a kisdöntőben ötmétersekkel nyert 14-13-ra a görög Vuliagmeni ellen. Az ötödik helyen az Olympiakosz, a hatodik helyen a Ferencváros, a hetedik helyen a Jug Dubrovnik, a nyolcadik helyen pedig a Brescia végzett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?