Tizenhárom év után jutott ismét BL-döntőbe az Internazionale

Az Internazionale másodszor is legyőzte a városi rivális AC Milant a Bajnokok Ligája-elődöntőben, így kettős győzelemmel bejutott a sorozat fináléjába.

Lautaro Martinez gólja döntötte el a visszavágót | Fotó: Agerpres/EPAA városi derbi visszavágójára is megtelt a két csapat közös otthonául szolgáló San Siro-stadion. Az első félidőben mindkét kapu veszélyben forgott, de gól nem született a parázs hangulatú meccsen. A második félidő hajrában azonban Lautaro Martínez adott középre balról, majd visszakapta a labdát Romelu Lukakutól, és az ötös sarkáról ballal célba vette a rövid sarkot. A lövésbe Mike Maignan csak beleütni tudott, így a labda a hálóban kötött ki.

Az argentin világbajnok gólja eldöntötte a párharcot: a hátralévő bő negyedóra küzdelmesen letelt, a Milan sorozatban negyedjére nem bírt gólt lőni városi riválisának, az Inter pedig 2010 után ismét bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol az 1–1-re álló, Real Madrid–Manchester City párharc győztesével találkozik.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó
Internazionale (olasz)–Milan (olasz) 1–0 (0–0), gólszerző: Lautaro Martínez (74.); továbbjutott az Internazionale kettős győzelemmel, 3–0-val
Szerdán: Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol), 22.00 (az első meccsen 1–1)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?