Parádézott a Manchester City, mehet a BL-döntőbe az Inter ellen

Az angol Manchester City hazai pályán 4–0-ra legyőzte a spanyol Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, a párharc második mérkőzésén, az első találkozó 1–1-es végeredménye után pedig 5–1-es összesítéssel bejutott a sorozat döntőjébe, melyben az olasz Inter lesz az ellenfele. A madridiak BL-történetük legsúlyosabb vereségét szenvedték el.

A spanyol bajnoki címről lemaradó, ám a Király Kupában diadalmaskodó Real Madrid a BL címvédőjeként, a City pedig a Premier League listavezetőjeként és az FA Kupa döntőseként várta a párharc visszavágóját, amellyel a királyi gárdát irányító Carlo Ancelotti egyedüli BL-rekorder lett: a 63 esztendős olasz tréner 191. találkozóján állt a kispad mellett a legrangosabb európai kupasorozatban, ezzel megelőzte Sir Alex Fergusont – írja az M4 Sport.

A manchesteri csapat  a találkozó elejétől mindent megtett, hogy kiharcolja története második BL-fináléját, jelentős mezőnyfölényben és kapura veszélyesen futballozott, míg a madridiak csupán rövid időszakokra tudták megtartani a labdát.

A kapott gól után Toni Kroos felső lécen csattant lövése jelentette a 14 végső sikerével BEK/BL-csúcstartó Real Madrid egyetlen lehetőségét a játékrészben, Bernardo Silva második találatával pedig már a szünet előtt kényelmes előnybe került a City, amely az első  félibőben13-szor próbálkozott.

A fordulást követően összeszedettebben futballozott a spanyol együttes és nagyobb terület is nyílt előtte, kapura lövéseiből azonban hiányzott a hatékonyság, miközben Haaland ziccerből sem tudta bevenni Courtois kapuját. A második félidőben támadásban már nem teljes erőbedobással játszó Manchester City azonban még így is újabb két gólt tudott szerezni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?