BL: nyugodtan várhatja a visszavágót a City és az Inter

A Manchester City három-, az Internazionale pedig kétgólos előnyt szerzett kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán: az angol csapat hazai pályán a Bayern Münchent múlta felül, míg az olasz együttes a Benfica otthonában diadalmaskodott.

A nap rangadója kiegyenlített küzdelmet hozott, de a szigetországiak voltak veszélyesebbek az első félidőben, melyben a spanyol Rodri pontos és erős lövésével jutottak előnyhöz.

A folytatásban nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt mindkét gárda, így mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de gólt ismét a Manchester City szerzett a portugál Bernardo Silva fejesével, amihez kellett a bajorok francia védőjének, Dayot Upamecanónak a labdavesztése a saját 16-osa előterében.

A második találattól teljesen megzavarodott a BL mostani kiírásában eddig százszázalékos Bayern, amely nem is úszta meg a harmadik gólt, melyet a norvég Erling Haaland lőtt. A különbség akár nagyobb is lehetett volna, ha a müncheniek svájci kapusa, Yann Sommer nem véd nagyszerűen.

A másik keddi találkozón az Internazionale is megnyugtató győzelmet aratott, s bár előnye kisebb, de azt idegenben szerezte Nicolo Barella góljával és Romelu Lukaku büntetőjével.

A visszavágókat jövő szerdán rendezik.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:

  • Manchester City (angol)-Bayern München (német) 3-0 (1-0), gól: Rodri (27.), Silva (70.), Haaland (77.)
  • Benfica (portugál)-Internazionale (olasz) 0-2 (0-0), gól: Barella (51.), Lukaku (82., 11-esből)

Szerdán játsszák:

  • AC Milan (olasz)-SSC Napoli (olasz) 22.00
  • Real Madrid (spanyol)-Chelsea (angol) 22.00

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?