BL: előnyben a Pool, a Bayern a végjátékban egyenlített Salzburgban

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek szerdai játéknapján nagyon közel volt a hatalmas meglepetés: a Salzburg a 90. percig vezetett, a Bayern München csak akkor tudta döntetlenre hozni a mérkőzést. A nap másik találkozóján a Liverpool 2-0-ra nyert Milánóban az Inter vendégeként.

Jürgen Klopp négy helyen is megváltoztatta a kezdőcsapatát a legutóbbihoz képest, de a felállás nem befolyásolta a Liverpool játékának fő jellemvonását, a gegenpressingként elhíresült erős letámadást. Az első nagy helyzetet a vendégek a 14. percben tudták kialakítani, ekkor Mané fejelt közelről a nem sokkal a kapu fölé, majd a másik oldalon egy tervezett villanás csaknem vezetéshez juttatta a házigazdákat: a 16. percben Perisic balról érkező beadását Calhanoglu szépen vette le, majd az ötös jobb sarkának a közeléből a keresztlécre bombázta a labdát.

Ezután így telt el az első félidő: a Liverpool nyomott, az Inter védekezett, és olykor ellentámadásokat vezetett, de nagy helyzethez egyikük sem jutott el.

A szünet után egy sokkal lendületesebb, kezdeményezőbb Inter folytatta a játékot, ami szemlátomást meglepte a vendégeket. Védekezniük kellett, és szétesett a játékuk, érthető volt, hogy Jürgen Klopp az 59. percben egyszerre hármat is cserélt. Jobban és veszélyesebben futballozott az olasz csapat, lőtt egy lesgólt, és ebben az időszakban a Liverpool volt kénytelen kontrákra hagyatkozni, és ezek egyike be is jött: a 75. percben Firmino az ötös bal sarkánál a kapunak háttal megcsúsztatta a jobbról érkező labdát, és az a jobb kapufa mellett vágódott a hálóba – 0-1.

A 83. percben el is dőlt a mérkőzés sorsa: egy lefejelt labdánál Szalah eszmélt a leggyorsabban, és 13 méterről, középről laposan a hálóba lőtt – 0-2. Így a Liverpool nem akkor csikarta ki a győzelmet, ráadásul két góllal, amikor jobb volt, lényegében kétszer talált kaput, és mindkettőből gól lett.

A nap másik mérkőzésén a Liverpoolhoz hasonlóan százszázalékos Bayern Salzburgba látogatott. A roppant lelkes osztrákok túlélve egy-két bajor helyzetet a 21. percben vezetést szereztek: a kilenc perccel korábban egy sérülés miatt csereként beállt Adamu remek mozdulattal lőtt kicsit balról, 14 méterről okosan a kapu bal oldalába lőtt – 1-0.

Egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a Salzburg, sőt, közelebb állt az előny növeléséhez, mint a Bayern az egyenlítéshez. Ahogyan az várható volt, a szünetet követően a vendégek nagy fölényt harcoltak ki maguknak, mentek előre a gólért, de a támadásaik kiszámíthatóak voltak a lelkesen védekező osztrákok számára. Ám a percek múlásával erősödött a nyomás, nagy kérdés volt, hogy a hazai csapat bírja-e hiba nélkül. Olykor Köhn kapus nagy bravúrjára is szükség volt az egyenlítés elkerüléséért, de a másik oldalon is akadt ziccer, a 80. percben Adamu lövését Pavard hihetetlenül hárította a kapu torkában.

Már úgy tűnt, előnnyel utazhat Münchenbe a Salzburg a visszavágóra, ám a 90. percben összejött az egyenlítés a bajoroknak: Pavard jobbról lágyan adott középre, Müller tovább csúsztatta a labdát, és a mögötte érkező Coman 8 méterről a jobb alsó sarokba lőtt – 1-1.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, 1. mérkőzések

  • Internazionale (olasz)–Liverpool (angol) 0-2 (0-0)
  • Salzburg (osztrák)–Bayern München (német) 1-1 (1-0)
    16/9 vagy 1920x1080
    CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?