banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

BL: a Bayern és a Juventus már négy forduló után továbbjutott a nyolcaddöntőbe

A labdarúgó Bajnokok Ligája kedd esti mérkőzésein papírforma szerinti eredmények születtek.

E-csoport

Az E csoportban a kiváló formában lévő Bayern München ismét elképesztő mezőnyfölényben játszott a Benfica ellen, de a szünetben csupán egy góllal vezetett, ugyanis a 100. BL-mérkőzésén pályára lépő Robert Lewandowski tizenegyest rontott a ráadásban. A fordulás után Julian Nagelsmann csapata aztán berámolt még két gólt, a Benfica erejéből csak a szépítésre futotta. Végül az 5-2-s végeredményt az Aranylabda legnagyobb várományosa, a találkozón három gólt szerző Lewandowski állította be a hajrában, ezzel a Bayern a negyedik csoportmeccsét is megnyerte és továbbjutott a csoportjából.

Lewandowskiék négy meccs alatt 17 gólt lőttek eddig a csoportkörben, amivel beállították a PSG 2017/18-as szezonban felállított rekordját.

Ez volt egyébként a negyedik alkalom, amikor a lengyel gólgép legalább három gólt lőtt a BL-ben, ezzel Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mögött a harmadik helyen áll a rangsorban, a portugál és az argentin klasszis is 8-8 alkalommal szerzett mesterhármast. Lewandowski 100 mérkőzés után immáron 81 találatnál jár a BL-ben, ebben az évadban négy találkozón nyolcszor volt eredményes.

A csoport másik meccsén az FC Barcelona 1-0-ra nyert a Dinamo Kijev vendégeként, ezzel a csapatot ideiglenesen irányító Sergi Barjuán így második meccsén megszerezte első győzelmét, amellyel a katalán együttes feljött a továbbjutást érő második helyre. „Nagyon jól játszottunk, végig nyugodtak tudtunk maradni. A második félidőben türelmesen járattuk a labdát, és több veszélyt teremtettünk a szélekről. Kulcsfontosságú volt ez a győzelem” – mondta a Barca megbízott edzője, Sergi Barjuán.

E-csoport, eredmények

  • Dinamo Kijev (ukrán)–Barcelona (spanyol) 0–1
  • Bayern München (német)–Benfica (portugál) 5–2

1. Bayern München     4            4          –       –      17–2           12
2. Barcelona                  4            2          –        2     2–6            6
3. Benfica                      4            1           1        2     5–9            4
4. Dinamo Kijev            4            –          1        3      0–7           1

F-csoport

A keddi játéknap egyetlen rangadóját Bergamóban rendezték. Az F csoportban a Manchester United akárcsak két héttel ezelőtt, most is korán hátrányba került, de Ronaldo révén még a szünet előtt egyenlíteni tudott. Az Atalanta a második félidőben is megszerezte a vezetést, de egy elképesztő hajrával az angol csapat pontot mentett az olasz ellen. A mérkőzés hajrájában ismét Cristiano Ronaldo villant, ráadásul nem is akárhogy, csodálatos kapásgólt lőtt 16 méterről. Ronaldo ezzel immáron 5 gólos az idei BL-szezonban négy fordulót követően.

A csoport másik mérkőzésén a Villarreal 2-0-ra legyőzte otthon a Young Boys Bern csapatát. Győzelmével a spanyol együttes pontszámban beérte a MU-t, és jobb gólkülönbségének köszönhetően meg is előzte kvartettben.

F-csoport, eredmények

  • Villarreal (spanyol)–Young Boys (svájci) 2–0 
  • Atalanta (olasz)–Manchester United (angol) 2–2 

1. Manchester United              4           2          1          1          8–7      7
2. Villarreal                                4           2          1          1          9–5      7
3. Atalanta                                4            1          2          1          7–7      5
4. Young Boys                          4            1          –          3          3–8     3

G-csoport

A Bajnokok Ligája leggyengébb csoportjában, a G jelű négyesben a csoportját vezető Red Bull Salzburg 2-1-re kikapott a Wolfsburg otthonában. Az osztrák csapat győzelemmel bebiztosíthatta volna nyolcaddöntős helyét, így viszont továbbra is minden kérdés nyitott a kvartettben, ugyanis a másik mérkőzésen a Sevilla hazai pályán kapott ki a Lille csapatától, amely megszerezte első győzelmét és feljött a továbbjutást érő második helyre.

G-csoport, eredmények

  • Wolfsburg (német)–Salzburg (osztrák) 2–1 
  • Sevilla (spanyol)–Lille (francia) 1–2

1. Salzburg                    4           2          1          1          7–5       7
2. Lille                            4            1         2          1          3–3       5
3. Wolfsburg                4            1          2          1          4–5      5
4. Sevilla                       4            –          3          1          3–4      3

H-csoport

A H csoportban a Juventus hazai pályán biztosította be a nyolcaddöntőbe jutást, miután 4-2-re legyőzte az orosz Zenitet. Az olasz együttes a negyedik meccsét is megnyerte az idei szezonban, ezzel továbbra is hibátlan a BL-ben. A torinóiaknál Paulo Dybala két gólt lőtt, mellette Alvaro Morata és Federico Chiesa is eredményes volt. Utóbbi már a hatodik gólját lőtte a hetedik BL-meccsén.

A csoport másik meccsén a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató BL-címvédő Chelsea 1-0-ra legyőzte a svéd Malmö csapatát idegenben. A londoni együttes Hakim Ziyech 56. percben szerzett találatával gyűjtötte be a három pontot.

H-csoport, eredmények

  • Malmö (svéd)–Chelsea (angol) 0–1 
  • Juventus (olasz)–Zenit (orosz) 4–2 

1. Juventus       4      4          –      –      9–2      12
2. Chelsea         4     3          –       1      6–1       9
3. Zenit             4      1          –       3      6–6      3
4. Malmö          4      –          –       4     0–12     0

Kapcsolódók

Kimaradt?