BL: angol győzelmek születtek az első két negyeddöntőben

Két angol győzelem született a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek keddi összecsapásain: a Manchester City 1-0-ra nyert a bunkerfocira berendezkedő Atlético Madrid ellen, az FC Liverpool pedig idegenben győzte le 3-1-re a Benficát, és tett nagy lépést az elődöntő felé.  

Benfica Lisszabon–Liverpool FC 1-3

Labdabirtoklásban, kapura lövésben és pontosságban egyaránt házigazda Benfica fölé nőtt az FC Liverpool kedd este a labdarúgó Bajnokok Ligája negeyddöntőjében. Jürgen Klopp együttesen már az első félidőben - nagyjából - lerendezte a továbbjutás kérdését azzal, hogy a 17. percben Ibrahima Konaté, majd bő negyed órával később Sadio Mané is bevette a luzitánok kapuját.

A második játékrész legelején hatalmasat hibázott a liverpooli védelem, pontosabban Konaté, aki középen simán tisztázhatott volna, de luftot rúgott – Darwin Núnez kihasználta az esélyt, ballal átvette, majd 6 méterről, kissé balról, jobbal a hosszú alsóba tekert (1–2). Az utolsó szó azonban az angoloké lett, a végjátékban Díaz eldöntötte a találkozó végeredményét – Naby Keita ugratta ki a leshatárról, kicselezte a kisprintelő kapust, és 10 méterről az üres kapuba helyezett (1–3). Jürgen Klopp csapata tehát kétgólos előnyből várhatja a jövő szerdai visszavágót.

Manchester City–Atlético Madrid 1-0

Diego Simeone bunkerfocira rendezkedett be csapatával Machesterben: az öt védő és a három középpályás mélyen visszazárt, míg a két „támadó”, Joao Félix és Antoine Griezmann gyakorlatilag szélső védőt játszott egy sorral feljebb.

Tagadhatatlan, hogy a spanyolok taktikája tökéletesen bevált, az angolok rengeteget passzoltak, de váratlant nem tudtak húzni, a legközelebb a gólhoz két tizenegyesgyanús eset reklamálásánál jártak, ám Kovács István sípja mindkét esetben néma maradt.

A fordulás után tíz perc alatt több izgalom volt, mint az egész első félidőben: az Atlético kétszer is ígéretes kontrát vezethetett, ám Griezmann rosszul passzolt, míg Marcos Llorente gyakorlatilag hazaadta a labdát Edersonnak. A túloldalon Kevin De Bruyne szabadrúgása okozott némi riadalmat a vendégeknél, Jan Oblak csak másodjára tudott tisztázni.

Érezte Pep Guardiola, hogy változtatni kell, beküldte a Jack Grealish, Phil Foden, Gabriel Jesus hármast, és ennek azonnal meglett az eredménye: Foden négy ember közül ugratta ki nagyszerű ütempasszal De Bruynét, aki az ötös csücskéről a jobb alsó sarokba lőtt (1–0).

A hajrában a City mindent megtett, hogy ismét betaláljon, de nem sikerült másodszor is feltörnie a spanyol reteszt. 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

  • Benfica (portugál)–Liverpool (angol) 1–3 (0–2)
  • Manchester City (angol)–Atlético Madrid (spanyol) 1–0 (0–0)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?