BL: döntetlennel zárult mindkét szerdai összecsapás

Mindkét szerda esti mérkőzés döntetlenre végződött a Bajnokok Ligájában: a Manchester United az Atlético Madrid otthonában 1-1-re végzett, a Benfica 2-2-es döntetlen után utazhat Amszterdamba.

Korai góllal kezdett az Atlético Madrid a Manchester United ellen: a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharc első felvonásán már a hetedik percben vezetett a spanyol bajnok, Joao Félix fejese a kapufáról került a gólvonal mögé. S a pörgős kezdés után máris játszhatta kedvenc játékát Diego Simeone csapata: a Manchester United többet birtokolta a labdát, de kevés helyzetet tudott kialakítani. Sőt, az Atlético járt közelebb az újabb gólhoz, Vrsaljko próbálkozása után a keresztléc mentett.

A hajrában viszont a mindössze öt perccel korábban beküldött Anthony Elangát remekül ugratta ki Bruno Fernandes, a tizenkilenc éves svéd játékos pedig higgadtan értékesítette a lehetőséget.

Az Atlético még megpróbálta visszaszerezni az előnyt, de Antoine Griezmann is csak kapufáig jutott, így Manchesterben 1-1-ről folytatják a csapatok a párharcot.

Több gól született a másik szerda esti meccsen, de a továbbjutás a Benfica–Ajax párharcban is csak a második találkozón dől el.

A hollandok kétszer is vezettek Lisszabonban, Dusan Tadics találata után az Ajax támadója, Sébastien Haller mindkét kapuba betalált. Az elefántcsontparti játékos tizenegy találattal vezeti a BL idei kiírásának góllövőlistáját, győzelmet viszont nem ünnepelhetett csapatával, a második félidőben Roman Jaremcsuk állította be a 2-2-es végeredményt.

A szerdai két találkozóval minden versenyben maradt csapat lejátszotta BL-nyolcaddöntőjének első felvonását, s a nyolc találkozóból négy döntetlennel zárult. Mivel az idegenben lőtt gólok száma már nem dönt a továbbjutó kilétéről, több hosszabbításos drámára is kilátás nyílik a márciusi visszavágók előtt.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések

  • Atlético Madrid–Manchester United 1-1 (1-0), gólszerzők: Joao Félix (7.), illetve Elanga (80.)
  • Benfica–Ajax 2-2 (1-2), gólszerzők: Haller (26., öngól), Jaremcsuk (72.), illetve Tadics (18.), Haller (29.)

A visszavágókat március 15-én rendezik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?