Bajnokok Ligája: a Real Madriddal találkozik a címvédő Chelsea

A címvédő Chelsea a Real Madridot kapta ellenfélül a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének pénteki sorsolásán.

Mikaël Silvestre elsőként a címvédő Chelsea-t húzta ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek pénteki sorsolásán. A londoni csapat ellenfele a rekordgyőztes Real Madrid lesz. Az előző évadban az elődöntőben a Chelsea búcsúztatta a La Ligában jelenleg éllovas királyi gárdát.

Újabb angol csapat következett. A Chelsea-hez hasonlóan a Premier Leage-ben első helyen álló Manchester City is otthon kezd, az Atlético Madrid ellen. A spanyol együttes ismét Manchesterbe utazik, hiszen a legjobb tizenhat között a Manchester Unitedet győzte le.

A harmadik angol–spanyol párharc nem jött össze, mert az Európa-liga-címvédő Villarreal a Bayern Münchennel találkozik a negyeddöntőben. Ennek értelmében az utolsó párharc Benfica–Liverpool lesz.

Eldőlt az is, hogy a legjobb négy között a Manchester City–Atlético Madrid ütközet győztese a Chelsea-vel vagy a Real Madriddal küzd meg. A másik ágon a Benfica vagy a Liverpool hazai pályán játssza az elődöntő első mérkőzését.

Végezetül kisorsolták azt is, hogy a május végi fináléban melyik ág győztese lesz a pályaválasztó. A Benfica, a Liverpool, a Villarreal vagy a Bayern München lesz papíron a hazai csapat.

A negyeddöntő párosítása:
Chelsea (angol)-Real Madrid (spanyol)
Manchester City (angol)-Atlético Madrid (spanyol)
Villarreal (spanyol)-Bayern München (német)
Benfica (portugál)-Liverpool (angol)

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 5-6-án rendezik, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

(Címlapfotó forrása: Twitter/UEFA Champions League)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?