BL: ikszelt a Lipcse és a City, az Inter sovány előnnyel utazik Portóba

Az RB Leipzig és vendége, a Manchester City 1-1-es döntetlent játszott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharc szerdai első mérkőzésén. A másik talákozón az Internazionale Milano sovány, egy gólos előnyt gyűjtött össze a FC Porto elleni visszavágóra. 

A sérült Gulácsi Péter nélkül, de Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal a kezdőcsapatban vágott neki az összecsapásnak a lipcsei alakulat. A Premier League-ben címvédő Manchester City jelentős mezőnyfölényben futballozott és kapura is veszélyesebb volt, így a játék képe alapján megérdemelten szerzett vezetést, kihasználva a lipcsei védelem labdaeladását. Riyad Mahrez ötödik afrikai labdarúgóként érte el a húszgólos határt a legrangosabb európai kupasorozatban. A mérkőzés egyoldalúságát jól érzékelteti, hogy a Leipzig másodpercekkel a szünet előtt lőtt először kapura.

A fordulást követően javult a hazaiak játéka, Szoboszlainak is volt távoli, életerős kísérlete, és össze is jött a német együttesnek az egyenlítés egy kisszögletet követően. A hajrában mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, ám az állás már nem változott, 1-1-es döntetlenről várják a felek a március 14-i visszavágót.

A játéknap másik találkozóján, Milánóban az Internazionale kihasználta, hogy a Porto a 78. perctől emberhátrányban futballozott, és a hajrában egygólos előnyt szerzett. A vendég együttest erősítő Európa-bajnok portugál védő, a 39 éves és 361 napos Pepe a futballstatisztikákkal foglalkozó Opta adatai alapján Ryan Giggs és Alessandro Costacurta után a harmadik legidősebb mezőnyjátékos lett, aki kezdőként lépett pályára a BL egyenes kieséses szakaszában.

BL-nyolcaddöntők, első mérkőzések

  • RB Leipzig (német)-Manchester City (angol) 1-1 (0-1)
  • Internazionale (olasz)-FC Porto (portugál) 1-0 (0-0)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?