A hajrában fordított, a hosszabbításban a döntőbe jutott a Real Madrid

Fokozta a fokozhatatlant a Real Madrid és a Manchester City a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai visszavágóján: míg a múlt heti angliai felvonáson magas színvonalú játékkal és gólzáporral (4–3) kápráztatták el a nézőket, a spanyolországi revánson hihetetlenül izgalmas hajrával tették feledhetetlenné az estét.

Rodrygo fejese hosszabbítást ért a Realnak | Fotó: Agerpres/EPANem volt szép játék a meccs elején, de ezzel együtt Benzemát kétszer is helyzetbe hozták a társak: Carvajal beadásából fejjel, Valverde átadásából lábbal küldte kapu fölé a labdát. Eközben a vendégek két lövéssel „melegítették be” a hazaiak kapusát, Curtois-t, akinek aztán Bernardo Silva közeli és Fodden távoli próbálkozásánál már komoly védéseket is be kellett mutatnia.

Meg sem közelítette a madridi visszavágó színvonala a manchesteri találkozóét, még akkor sem, ha térfélcsere után Vinícius Junior kétszer is gólhelyzetbe került a kapu előtt – mindkétszer megbotlott a labdában –, egyszer pedig épp a brazil szélsőtől kapott kecsegtető labdát Modrid az angol csapat tizenhatosán belül, de tőle szokatlanul túlbonyolította a megoldást.

A spanyol csapat helyzetei ellenére mintha a City akarata érvényesült volna a pályán, és ez szűk 20 perccel a vége előtt gólban is megmutatkozott: egy „zsinóron húzott” támadás végén Mahrez éles szögből „bevarrta” a labdát Curtois kapujába. A manchesteriek ekkor már a zsebükben érezhették a párizsi döntőre szóló repülőjegyeket, de a 63. percben csereként beállt Rodrygo a földre szállította a vendégeket: a 90. percben Benzema baloldali, kapásból küldött beadásánál a kapus megelőzve perdítette a labdát a kapuba, egy perc múlva pedig Carvajal beívelésénél hajszálpontos fejessel megfordította az eredményt (2–1), s ezzel kiegyenlítette a párharcot. Hozzá kell tenni, hogy Rodrygo villanásai előtt Curtois nagy percei voltak, nem hiába ő érdemelte ki a végén a meccs embere címet…A meccs embere | Fotó: Agerpres/EPA

Jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás, aminek az elején Benzema az általa kiharcolt tizenegyest higgadtan értékesítette, s mivel több gól nem született, a Real Madrid jutott be a fináléba, amelyben – 1981 és 2018 után harmadszor – a Liverpoollal találkozik. A Real Madrid a címvédő Chelsea búcsúztatása után a tavalyi finalista Manchester City-t is kiütötte.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés:
Real Madrid (Spanyol)–Manchester City (angol) 3–1 (0–0, 2–1, 3–1) – hosszabbítás után, gólszerzők: Rodrygo (90. és 90+1., Benzema 95., 11-esből), illetve Mahrez (73.); továbbjutott a Real Madrid 6–5-ös összesítéssel.
Kedden: Villarreal (spanyol)–Liverpool (angol) 2–3, a Liverpool kettős győzelemmel, 5–2-es összesítéssel jutott tovább.
Döntő: Liverpool–Real Madrid, május 28., Párizs, Stade de France.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?