BL: ledolgozta a hátrányát a Villareal, a végén mégis a Liverpool örülhetett

Az  első félidő a Villareálé volt, a második azonban a Liverpoolé.

Emery és Jürgen Klopp egyaránt két helyen változtatott a múlt heti randevúhoz képest, a hazaiaknál Gerard Moreno és Boulaye Dia került be a támadósorba, míg az angoloknál a Naby Keita, Diogo Jota duónak szavazott bizalmat Klopp a Jordan Henderson, Luis Díaz kettős helyett.Fabinho szerezte a Liverpool első gólját | Fotó: Facebook/Liverpool

Már az első percekben megmutatkozott, hogy Emery nem a levegőbe beszélt: a Villarreal valósággal nekiesett ellenfelének az esővel alaposan elárasztott pályán, és már a 3. percben megszerezte a vezetést. Pervis Estupinán bal szélről érkező beadása után Étienne Capoue megelőzte Andrew Robertsont, kapásból középre játszott, az érkező Dia pedig az ötös vonaláról nem hibázta el a lehetőséget.  Érdekesség, hogy a két csapat negyedszer találkozott egymással, és korábban mindig az a csapat nyert, amelyik megszerezte a vezetést.

A Villarreal igyekezett fokozni a nyomást, a Poolnál nyoma sem volt a megszokott magabiztosságnak, ráadásul többször is hibáztak a vendégjátékosok: Moreno kiugratása után Giovani Lo Celso elkaszálását még megúszta az angol csapat – az argentin középpályás átesett Alissonon, akiben a labda is elakadt, Danny Makkelie pedig nem ítélt tizenegyest –, ám néhány perccel a szünet előtt érkezett a második hazai gól. Capoue remek indítás után jól fordult be Robertson mellett, és kiválóan ívelt középre, az exarsenalos Francis Coquelin pedig hat méterről a jobb felső sarokba fejelt.

A Villarreal teljesen megérdemelten egalizált a párharcban, a kérdés csupán az volt, hogy meddig tart ki a lendülete. A második játékrész keserű választ adott...

Klopp érezte, hogy változtatnia kell, beküldte Luis Díazt, ám a legnagyobb különbséget a Liverpool hozzáállása jelentette – érezhető volt, hogy a német tréner rendet tett a fejekben, ráadásul a spanyolok nem tudták fenntartani az első félidőben látott magas szintű játékot. Igaz, az összeeséshez kellett Gerónimo Rulli kapus hathatós közreműködése is.

A 62. percben Fabinho lövését védte be az argentin, öt perccel később Luis Díaz fejese talált utat a lába között, majd az egészet keretbe foglalva egészen a térfél közepéig kijött a kapujából, hogy aztán a saját térfeléről induló Sadio Mané elvigye mellette a labdát, és az üres kapuba lőjön.

A hajrában emberelőnybe kerülő Liverpool könnyen kiütésessé tehette volna a győzelmet, ám a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. Klopp csapata így is kettős győzelemmel jutott be a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe – története során tizedszer.

Kapcsolódók

Kimaradt?