Bajnokok Ligája: 2–0 az angol–spanyol párharc állása az elődöntőben

Kétgólos előnyt szerzett a Liverpool az Európa Liga-címvédő Villareal ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének szerda esti meccsén.

Sadio Mané szerezte a második liverpooli gólt | Fotó: Agerpres/EPAAz előző fordulókban a jóval esélyesebbnek tartott Juventust és a Bayern Münchent is kiejtő spanyol csapat ezúttal bunkertaktikát választva szinte csak a védekezésre összpontosított, de talán helyesebb úgy fogalmazni, hogy az angol együttes játékosai beszorították saját tizenhatosuk elé a vendégeket.

A hazaiak az első félidőben csak helyzetekig és egy kapufáig jutottak, szünet után öt perccel már egy lesgólt is rúgtak Fabinho révén, de az 53. percben Henderson jobb oldali beadása nyomán a labda Estupinán lábán úgy pattant fel, hogy Rulli kapus már nem érte el – öngól. Alig több mint két perccel később pedig Mané is bevette a vendégkaput – Szalah kiugratása után 7 méterről, spiccel tolta el a labdát a kapus mellett.

A Villarealnak ezután sem engedett teret a Liverpool, sőt Robertson révén még egy lesgólt szereztek a hazaiak, akik ezenkívül is helyzetek sokaságát puskázták el. A Liverpool győzelmével – s a Manchester City kedd esi sikerével – immár 2–0-ra áll az angol–spanyol párharc állása a párizsi BL-döntő „előszobájában”.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:
Liverpool FC (angol)–Villarreal (spanyol) 2–0 (0–0), gólszerzők: Estupinán (53., öngól), Mané (55.). A visszavágót május 3-án, kedden rendezik.
Keddi eredmény: Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) 4–3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?