BL: a Real és a Villa-Real az első két elődöntős

A Villarreal (katalán írásmód szerint Vila-Real – szerk. megj.) a hajrában egyenlítve 1-1-es döntetlent ért el a Bayern München vendégeként a negyeddöntős párharc visszavágóján, így egygólos hazai győzelmét követően elsőként jutott a legjobb négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Alig félórával később követte a Real Madrid is, amely Karim Benzema hosszabbításban lőtt góljával „csak” 3-2-re kapott ki a címvédő Chelsea-től, és 4-3-as összesítéssel továbblépett az elődöntőbe.

Bayern München–Villareal 1-1

A Bayern München a várakozásoknak megfelelően nagy fölényben futballozott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, de komoly ziccerig nem jutott a szervezetten védekező Villarreallal szemben. A vendégek védelmét végül Robert Lewandowski törte fel egy pontos lövéssel a második félidő elején. A lengyel csatár így már 13 találattal vezeti a góllövőlistát a BL mostani kiírásában.

A Villarreal jószerivel kizárólag a védekezésre összpontosított, amivel a bajorok nem tudtak mit kezdeni, hiába birtokolták közel kétszer annyit a labdát. A hajrában ráadásul a szórványos kontrák egyikéből a nigériai Samuel Chukwueze révén a Villarreal szerezte meg az elődöntőt érő gólt.

A Sárga Tengeralattjáró becenevű gárda 2006 után másodszor szerepelhet a legrangosabb európai kupasorozat legjobb négy együttese között.

Real Madrid–Chelsea London 2-3

A címvédő Chelsea abban a tudatban lépett pályára a Santiago Bernabéu Stadionban, hogy minimum két gólos győzelmet kell aratnia a Real Madrid vendégeként ahhoz, hogy az egy héttel ezelőtt Londonban összeszedett két gólos hátrányát ledolgozza. A jól kezdő címvédő Chelsea már az első negyedóra végén megszerezte a vezetést Mason Mount góljával.

A türelmesen játszó londoniak a második félidőben ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták; mindössze néhány perc telt el a szünet után, máris jött a következő gól: Mount jobb oldalról érkező szögleténél David Alaba rosszul számította ki a labda ívét, Antonio Rüdiger pedig köszönte szépen, és hét méterről a bal alsó sarokba fejelt (0–2).

Az események csak ezután pörögtek fel igazán, Marcos Alonso remek gólját kezezés miatt érvénytelenítették, a túloldalon Ferland Mendy beadásából az első összecsapás hőse, Karim Benzema a lécre fejelt. A mérkőzés legszebb góljai csak ezután következtek: előbb Mateo Kovacic passza után Werner parádés egyéni alakítás végén talált be, majd néhány perccel később Luka Modric bámulatos, külsős indítását Rodrygo belsőzte kapásból a gólvonal mögé (1–3).

Az utolsó percekben Christian Pulisic elhibázta a meccslabdát, így jöhetett a hosszabbítás, és természetesen Benzema. A francia klasszis ismét fejjel vette be az angolok kapuját Vinícius Junior beadása nyomán, a megcsúszó Rüdiger és a másik irányba mozgó Édouard Mendy sem tudta blokkolni a támadó jól helyezett labdáját (2–3).

A végjátékban Havertz és Jorginho előtt is adódott nagy lehetőség, ám a német a kapu fölé fejelt Reece James beadásából, az olasz pedig a lőtt labdát átvéve centikkel a bal alsó mellé tüzelt, így a Real Madrid jutott tovább a fantasztikus meccseket hozó párharcból.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Bayern München (német)-Villarreal (spanyol) 1-1 (0-0), továbbjutott: a Villarreal 2-1-es összesítéssel.
Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol) 2–3 (0–1) – hosszabbítás után, továbbjutott: a Real Madrid, 5–4-es összesítéssel

Szerdán játsszák:

  • Liverpool (angol)-Benfica (portugál) 22.00 (az első mérkőzésen: 3-1)
  • Atlético Madrid (spanyol)-Manchester City (angol) 22.00 (0-1)

(Címlapfotó: Twitter/Real Madrid)

Kapcsolódók

Kimaradt?