Leiskolázta a címvédőt a Real Madrid, az idényben először kapott ki a Bayern München

Mesterhármas: háromszor kapitulált a londoni védelem Benzema előtt | Fotó: Agerpres/EPA

A Real Madrid Karim Benzema vezérletével legyőzte Londonban a címvédő Chelseat a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerda esti mérkőzésén, míg Bayern München meglepetésre kikapott a Villareal vendégeként, és elszenvedte első vereségét a 2021–2022-es BL-szezonban.

A Real tétmérkőzésen még sosem nyert a Chelsea ellen, ráadásul az elmúlt idényben épp a – végül a trófeát is elnyerő – londoni csapat ejtette ki a madridiakat a Bajnokok Ligájából. A szerda esti meccs első félideje „fejben dőlt el”, ugyanis Benzema három perc elteltével két remekbe szabott fejesgóllal juttatta kétgólos vezetéshez a vendégeket. Havertz szünet előtt – szinté fejjel – szépített, de rögtön térfélcsere után a londoniak szenegáli kapusa, Mendy könnyelműen eladott egy labdát, Benzema köszönte szépen, és háromra növelte góljai számát – a francia csatár az előző BL-meccsén, a Paris SG elleni is triplázott.

A másik meccsen az Európa Liga-címvédő Villareal a jóval esélyesebbnek számító Bayern Münchent fogadta, és már a 8. percben vezetéshez jutott, amikor is Danjuma egy amúgy nem túl veszélyes lövésbe „belepiszkált”. Az első félidőben a német sztárcsapat nem jelentett veszélyt az ellenfél kapujára, de szünet után többet kockáztatott, amire majdnem ráfázott, ugyanis a spanyolok jártak közelebb a gólszerzéshez, de végül maradt a minimális előny.A sárga mezes Villareal maga mögé utasította a Bayernt, a hazaiak játékosát, Lo Celso a meccs embere lett | Fotó: Agerpres/EPA

A Bayern először kapott ki a BL jelenlegi kiírásában.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:
Chelsea (angol)–Real Madrid (spanyol) 1–3, gólszerzők: Havertz (40.), ill. Benzema (21., 24., 46.)
Villarreal (spanyol)–Bayern München (német) 1–0, gólszerző: Danjuma (8.)
A visszavágókat a jövő kedden rendezik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?