Szétlövések után hódította el hetedik Európa-liga-serlegét a Sevilla

Ha Európa-liga, akkor Sevilla! Még a nemzetközi döntőkben eddig veretlen Jose Mourinhonak sem sikerült megtörnie a spanyol csapat hegemóniáját a második legrangosabb európai klubtornán; a budapesti Puskás Arénában telt ház előtt rendezett szerda esti döntőben szétlövések után 4-1-re nyert a Jose Luis Mendilibar edzette gárda az AS Roma ellen.

Ismét megynerték | Fotó: MTI/Illyés Tibor

A rekorder andalúzok drámai fináléban hódították el ismét a serleget. A vezetést az első félidőben az olasz gárda szerezte meg Dybala 35. percben lőtt góljával, csakhogy a szünet után Navas lövéséből Mancini öngóljával egyenlített a Sevilla. Az 1-1-es döntetlen a hosszabbítás során is kitartott, így büntetők döntöttek. Mancini itt ismét hibázott és Bono lábának lőtte a labdát, majd pedig Ibanez a kapufát találta el. Eközben a Sevilla hibátlanul értékesítette a tizenegyeseket egészen Montielig, aki a kapufát találta el. Csakhogy az olasz gárda hálóőre, Rui Patricio idő előtt elmozdult, ezért a játékvezető megismételtette az argentinnal a lövést, másodjára pedig már nem hibázott és ezzel beállította a végeredményt a Sevilla ünnepléséhez.

A Sevilla története során hetedszerre nyerte meg az Európa-ligát, miközben az olasz gárdát edző Mourinhónak hat győztes nemzetközi klubtorna-finálé után most megtört a hibátlan mérlege.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?