Az AS Roma és a Sevilla FC játssza az Európa-liga-döntőt Budapesten

Fotó: Agerpres/EPAAz AS Roma és a Sevilla jutott be a budapesti fináléba a labdarúgó Európa-ligában. Az olasz csapat a Bayer Leverkusent, a spanyolok a Juventust búcsúztatták az elődöntőben.

A Sevilla és a Juventus élvezetes összecsapást vívott egymással, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A második félidő derekához közeledve a torinói gárda szerzett vezetést, de az andalúziai rivális hamar egyenlített, így hosszabbításba torkollott a párharc.

A ráadásban Erik Lamela védhetetlen fejese döntötte el, hogy a Sevilla 2006 óta hetedszer is megküzdhet az Európa-liga trófeájáért. Bár a Zebrák nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, nem jártak sikerrel, pedig Marcos Acuna kiállítása miatt - aki így nem léphet pályára a magyar fővárosban - az utolsó öt percben már emberelőnyben támadhattak.

A Puskás Arénában sorra kerülő fináléban a csúcstartó Sevilla hetedszer, míg az AS Roma másodszor diadalmaskodhat a második számú európai kupasorozatban. Előbbi már játszott budapesti döntőben, de 2020-ban 2-1-re alulmaradt a Bayern Münchennel szemben a Szuperkupáért kiírt találkozón.

Európa-liga, elődöntők, visszavágók
Sevilla (spanyol)-Juventus (olasz) 2-1 (0-0, 1-1, 2-1) - hosszabbítás után, továbbjutott: a Sevilla 3-2-es összesítéssel.
Bayer Leverkusen (német)-AS Roma (olasz) 0-0, Tj.: az AS Roma 1-0-s összesítéssel.

Kapcsolódók

Kimaradt?