EL: a Young Boys ellen erősítheti meg pozícióját a Kolozsvári CFR

Csütörtök este 22 órakor a svéd Glann Nyber sípszavára kezdődik el a fellegvári Constantin Rădulescu stadionban a Kolozsvári CFR-Young Boys Bern összecsapás a labdarúgó Európa-liga A csoportjának 2. fordulójában.

A kolozsvári vasutasok az első helyről várják svájci ellenfelüket, ugyanis egy héttel korábban 3 ponttal tértek vissza Szófiából, ahol 2-0-ra tudtak nyerni a CSZKA vendégeként. A csoport másik összecsapásán az AS Róma „csak” 2-1-re győzte le a Young Boys csapatát, így Dan Petrescu tanítványai jobb gólarányuknak köszönhetően vezetik a tabellát.

Ha az erősorrendet vesszük figyelembe, akkor a továbbjutást jelentő két hely egyikét a legjobban rangsorolt AS Róma szerzi majd meg, a második helyért a másik három csapat küzd meg. Favoritnak, az első fordulóban elszenvedett római veresége ellenére, a második kalapos Young Boys számít, amelynek 59 millió eurós keretértéke durván duplája a Kolozsvári CFR keretértékének.

De - mint már a múltban többször is bebizonyosodott - „nem a pénz játszik” a pályán, a Kolozsvári CFR tavaly három, nála előrébb rangsorolt csapatot is megelőzött az Európa-liga csoportkörében, és kvalifikálta magát a sorozat legjobb 32 csapata közé, ahol a későbbi győztes Sevilla FC is csak idegenben lőtt góljának köszönhetően tudott túllépni rajta.

A csütörtök este 22 órakor kezdődő találkozót a Telekom Sport 1, Digi Sport 1, a Look Plus és a Kolozsvári Rádió közvetíti.

Kapcsolódók

Kimaradt?