Vízilabda: a kassai vereséggel elúszott a második hely

Harmadik vagy negyedik helyen zárja selejtezőcsoportját Románia férfi vízilabda-válogatottja a nemzetközi szövetség (FINA) által rendezett világliga elnevezésű sorozatban.

A román csapat kedden a szlovákiai Kassán szenvedett 6:5 (3:2, 2:1, 1:1, 0:0) arányú vereséget. A vendégek góljait Alexandru Ghiban (2), Mihnea Chioveanu, Nicolae Oanță és Daniel Teohari szerezte, míg a házigazdáktól Martin Kolarik, Michal Uradnik, Tomas Bielik, Marek Tkac, Juraj Zatovic és Adam Mitruk talált be.

Korábban a romániai mérkőzésen 12–10-re nyert a Dejan Sztanojevics által felkészített román válogatott.

„A szlovákok ma jobbak voltak, jobban akarták a győzelmet, végül megérdemelten nyertek. Érdekes párharc volt, az a csapat nyert, amelyik kevesebbet hibázott. Ha ez a mérkőzés hűen tükrözi a csapatunkban rejlő potenciált, akkor gondolnunk kell a jövőre és fokozatosan javítani kell a dolgokon” – nyilatkozta a szerb szövetségi kapitány.

Sztanojevics honfitársai minden bizonnyal az A-csoport első helyén végeznek, a szerbek kedden megleckéztették a németeket, akik 20:3 arányban maradtak alul. A szerb csapat kiharcolta a jogot, hogy utazhasson a moszkvai szuperdöntőre, amelyet nyolc válogatott részvételével rendeznek meg június 20–25. között.

A selejtező utolsó fordulójában Románia ellenfele Németország lesz április 11-én, ugyanezen a napon a szerbek a szlovákokkal meccselnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?